Radio Kaleva: Kuun­te­le suoraa lä­he­tys­tä Koo­Koo–­Kär­pät-ot­te­lus­ta

Kolumni: Toi­ve­ajat­te­lu vaivaa hal­li­tus­ta toi­sen­sa jäl­keen, ja siksi olemme nyt on­gel­mis­sa

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Trumpin kam­pan­ja toisti kat­teet­to­mia väit­tei­tä vaa­li­vil­pis­tä tie­do­tus­ti­lai­suu­des­sa

Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani väitti torstain tiedotustilaisuudessa asianajajien saaneen haltuunsa todisteita massiivisesta vaalivilpistä.
Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani väitti torstain tiedotustilaisuudessa asianajajien saaneen haltuunsa todisteita massiivisesta vaalivilpistä.
Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvaltojen istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan oli tarkoitus tuoda esille todisteita vaalivilpistä torstai-iltana Suomen aikaa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tilaisuudessa puhui muun muassa Trumpin henkilökohtainen asianajaja Rudy Giuliani. Hän kertoi asianajajien saaneen haltuunsa todisteita vaalivilpistä.

Todisteet ovat muun muassa vaalivirkailijoiden antamia valaehtoisia todistuksia, joita on Giulianin mukaan satoja tai tuhansia. Vaalivilppi on hänen mukaansa ollut järjestelmällistä ja osavaltioiden laajuista.

Useat eri uutismediat ja sitoutumattomat järjestöt sekä vaaliviranomaiset eivät ole löytäneet todisteita Giulianin väittämästä vilpistä.

Lakimiestiimin jäsen Sidney Powell kohdisti puolestaan väitteensä vaalikoneisiin ja laskentajärjestelmiin.

Ne ovat hänen mukaansa kommunistien luomia ja niitä on kehitetty Venezuelassa. Hän ei kuitenkaan antanut konkreettisia todisteita väitteilleen.