Trak­to­ri­mön­ki­jä syr­jäyt­ti mo­po­au­ton – Vil­ja­min Pol­les­sa vä­ri­va­lo välkkyy ja Wun­der­baum vapisee

Tilaajille
Tilaajille

16-vuotias oululainen Viljami Rytky pitää traktorimönkijää vankan rakenteen vuoksi mopoautoa turvallisempana. Liikennekäyttöön soveltuva, traktorikortilla ajettava traktorimönkijä on syrjäyttänyt mopoauton nuorten suosiossa.

Marraskuun kipakassa pikku pakkasessa Pollen eli Polaris-merkkisen traktorimönkijän sisällä on yllättävän lämmin.

16-vuotias oululainen Viljami Rytky paukauttaa ovet säppiin ja napsauttaa turvavyön paikoilleen. Vilkkuvat, väriä vaihtavat parkkivalot väistyvät ajovalojen tieltä. Rytky starttaa, ja moottori alkaa säksättää komeaan tahtiin.

– Moottori on 1-sylinterinen variaattorivetoinen bensakone ja sen iskutilavuus on 570, Rytky alkaa kertoa, kun lähdemme testaamaan nuorten suosiman koppimönkijän menoa Oulun Toppilansalmessa.

16-vuotiaalle Viljami Rytkylle traktorimönkijä on sekä hupia että hyötyä. Arkena mönkijällä kulkee kouluun ja töihin, vapaalla liikkuu luonnossa.
16-vuotiaalle Viljami Rytkylle traktorimönkijä on sekä hupia että hyötyä. Arkena mönkijällä kulkee kouluun ja töihin, vapaalla liikkuu luonnossa.
Kuva: Pekka Peura

Traktorimönkijä eroaa perinteisestä maastomönkijästä ennen kaikkea sillä, että se soveltuu liikennekäyttöön. Osaa malleista saa ajaa jo T-ajokortilla eli traktorikortilla, joka voidaan myöntää 15-vuotiaalle.

Toisin kuin edullisempaan, satulasta ajettavaan maastomönkijään, traktorimönkijän koppiin mahtuu kaksi – hintavimpiin malleihin jopa useampi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.