Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

To­tut­tu­ja asu­mi­sen malleja kan­nat­taa aika ajoin ra­vis­tel­la, nyt mennään enempiä miet­ti­mät­tä siten kuin on en­nen­kin menty

Ouluun on noussut kerrostalokortteli, jonka toteutuksessa painottuu yhteisöllisyyden luonti. Uudenlaisia asumisen malleja olisi tarpeen rohkeammin kokeilla. Isona jarruna lienevät nyt asenteet, niin kansalaisten kuin rakentajienkin.

Omakotitalosta kerrostaloon, sen jälkeen palveluasuntoon, ehkä vielä myöhemmin laitosmaisempaan ympäristöön. Siinä yksi asumismuotojen kaari, jonka moni suomalainen käy läpi. Asumisen mallit ja kansalaisten toiveet eivät kuitenkaan välttämättä ole tulevaisuudessa samanlaisia kuin nyt.

Rajat asumismuotojen, esimerkiksi vuokra- ja omistusasumisen, välillä ovat meillä nyt jyrkät. Kynnyksiä rajojen ylityksiin nostavat pinttyneet ajattelutavat ja suoranaiset ennakkoluulot.

Tavoitelluin asumismuoto ei aina riipu vain varallisuudesta vaan myös henkilökohtaisista mieltymyksistä. Osa meistä nauttii elämästä omassa rauhassa, kun taas toiset hakeutuvat seuran ja turvallisuuden tunteen takia lähelle muita.

Oulun Lipporannan alueelle on muutaman viime vuoden aikana rakentunut kiinnostava alue, jonka toteutuksessa painottuu erityisesti yhteisöllisyys . Asukkaille on tarjolla yhteistä toimintaa ja monia  yhteiskäyttöpalveluja ja -tiloja soutuveneestä porakoneeseen ja vierashuoneesta kuntosaliin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.