Mainos

Topi Hä­meen­nie­mi opet­te­lee yrit­tä­mis­tä Ter­wa-aka­te­mias­sa – Osuus­kun­ta Pah­kis­sa ke­hit­teil­lä oleva mark­ki­noin­ti­toi­mis­to Someksi jul­kai­si jo net­ti­si­vun­sa

Topi Hämeenniemeä kiehtoo, miten hienoilla kuvilla ja iskevillä lauseilla voi vaikuttaa ihmisiin ja heidän ostopäätöksiinsä.

Terwa-akatemiassa opiskelu on Topi Hämeenniemen mukaan mielekästä. ”Opiskelu on vapaata ja mukavaa sekä haastavaa. Meillä on myös hyvät tilat täällä Linnanmaan kampuksella.”
Terwa-akatemiassa opiskelu on Topi Hämeenniemen mukaan mielekästä. ”Opiskelu on vapaata ja mukavaa sekä haastavaa. Meillä on myös hyvät tilat täällä Linnanmaan kampuksella.”

Topi Hämeenniemi, 22, opiskelee toista vuotta yrittäjyyttä ja liiketoimintaa Terwa-akatemiassa.

Tutkinto on 3,5-vuotinen Oulun ammattikorkeakoulun tradenomikoulutus. Sen aikana opiskellaan ensin vuosi perusopintoja ja sen jälkeen perustetaan oma yritys kahden ja puolen vuoden ajaksi tiimityönä.

Topi Hämeenniemi kuuluu Terwa-akatemian opiskelijoiden perustamaan Osuuskunta Pahkiin, jonka toimialaan kuuluvat vahvasti markkinoinnin ja mainonnan palvelut.

”Olemme sekatyöläisiä, teemme osaamisemme mukaan eri yrityksille eri toimeksiantoja Osuuskunta Pahkin Y-tunnuksen alla. Viime aikoina olemme saaneet markkinointiin liittyviä työtilauksia”, Hämeenniemi kuvailee.

Hämeenniemellä ja muutamalla hänen opiskelijakaverillaan Osuuskunta Pahkista on kehitteillä markkinointitoimisto Someksi. Yritys on juuri julkaissut nettisivunsa.

Visuaalisuus viehättää

Topi Hämeenniemi on tehnyt mainoksia sosiaaliseen mediaan toimeksiantoina muutamalle firmalle.

”Minua kiehtoo mainonnassa ja markkinoinnissa luovuus ja visuaalisuus, sekä se miten hienoilla kuvilla ja iskevillä lauseilla pystytään vaikuttamaan ihmisiin ja heidän ostopäätöksiinsä.”

Terwa-akatemian opintojen aikana voi opiskella yrittäjyyden ja liiketalouden lisäksi valinnaisia opintoja, joihin kuuluvat muun muassa graafisten ohjelmien opinnot.

”Minulla on valinnaisina Photoshopin ja Canvas-ohjelmien kurssit. Näitä kuvankäsittelyohjelmia olen käyttänyt myös töissäni”, Hämeenniemi kertoo.

Muita valinnaisia opintoja Terwa-akatemiassa ovat muun muassa kielet.

”Englannin ja ruotsin lisäksi sain valita kolmannen kielen opiskeltavaksi, ja valitsin venäjän kielen, jonka osaamisesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.”

Markkinointi kiinnostaa

Tällä hetkellä Hämeenniemen haaveissa on työllistyä yrittäjäksi mainonnan ja markkinoinnin alalle.

”Se voisi olla ala, jolla saisi tienattua leivän itselleen ja mahdollisesti työllistää myös muita. Pääasia aluksi tietenkin, että sillä voisi elättää itsensä.”

Terwa-akatemian yritykset voivat jatkaa toimintaansa opiskelijoiden valmistumisen jälkeen. Yksi esimerkki tällaisesta yrityksestä on vaatekauppa Kure Oulussa.

”On mahdollista, että perusteilla oleva markkinointiyrityksemme Someksi jatkaa toimintaansa valmistumisemme jälkeen”, Topi Hämeenniemi toivoo.

Itsenäistä toimintaa

Topi Hämeenniemi on kokenut Terwa-akatemiassa opiskelun käytännönläheiseksi. Opintoihin kuuluu myös valmennusta itsenäiseen työskentelyyn, mikä on arvokasta oppia tulevaisuuden yrittäjänuraa varten.

”Oppimallimme on sellainen, että opiskelemme itsenäisesti jonkin opetussuunnitelmaan kuuluvan aiheen ja luennoimme sen toisille. Opettaja eli valmentajamme Katta Siltavirta neuvoo opetuksessa käytettävän aineiston hakemisessa ja on mukana luentotilanteissa. Käytännössä opiskelu on itseohjautuvaa.”

Tradenomiopiskelija on kokenut tutkinnon suorittamisen Terwa-akatemiassa mielekkääksi.

”Täällä opiskelu on vapaata ja mukavaa sekä haastavaa. Meillä on myös hyvät tilat täällä Linnanmaan kampuksella.”

Opintojen lisäksi Hämeenniemi toimii ensimmäistä vuotta myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n Nuorten Yrittäjien johtoryhmässä.

”Koen että pystyn tuomaan nuorekasta ilmettä johtoryhmään, ja lisäksi opin kokeneilta yrittäjiltä.”

Tradenomi (AMK), Terwa-akatemia
  • Toiminut vuodesta 2015
  • Moderni tapa suorittaa liiketalouden perustutkinto Oulun ammattikorkeakoulussa.
  • Kesto 3,5 vuotta: vuosi perusopintoja ja 2,5 vuotta yrityksen johtamista tiimeissä.
  • Tutkinto antaa valmiuksia liiketoiminnan luomiseen sekä harjaannuttaa yrittäjyyteen.
  • Opiskelumallissa on pääosassa nykyaikainen oppimiskokemus ja uusin tieto liike-elämästä.

LÄHDE: https://www.oamk.fi/fi/koulutus/ammattikorkeakoulututkinnot/tradenomi-amk-liiketalous-terwa-akatemia