Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toive tu­le­vil­le päät­tä­jil­le: työtä ja huol­to­var­muut­ta fik­suil­la han­kin­noil­la

Julkisia hankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 47 miljardin euron edestä ja niiden vaikutus yritystoiminnalle ja suomalaiselle työlle on merkittävä.

Monet puolueet ovat eduskuntavaaliohjelmissaan nostaneet kiitettävästi julkiset hankinnat vaaliteemaksi ja näkevät julkiset hankinnat yhtenä keinona tasapainottaa julkista taloutta. Valtiovarainministeriön tilaaman tuoreen selvityksen mukaan tehostamalla hankintoja ja muuttamalla lainsäädäntöä voidaan säästää jopa 500 miljoonaa euroa vuodessa.

Suomalaisen Työn Liitto, yli 8 500 yritystä edustavana yhteisönä, haluaa tuoda esille toisenkin suuren mahdollisuuden hankintoihin liittyen: fiksulla hankintojen suuntaamisella voidaan tukea paitsi julkisen talouden tasapainoa, myös työtä ja huoltovarmuutta Suomessa.

Suomi elää EU:ssa ja globaalisessa kilpailussa, mikä mahdollistaa ulkomaisten yritysten osallistumisen hankintakilpailuihin Suomessa ja toisaalta suomalaisten yritysten osallistumisen ulkomaisiin kilpailutuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.