Mainos

Toi­mi­tus­joh­ta­ja Juha Rii­pi­kin sai uuden har­ras­tuk­sen, kun N Rentin väki rakensi yri­tyk­sen ti­loi­hin kun­to­sa­lin

N Rentin väki rakensi yrityksen tiloihin kuntosalin, josta myös yrittäjä Juha Riipi on saanut uuden harrastuksen.

N Rentin yrittäjä Juha Riipi sanoo, että yrityksen tiloihin rakennettu kuntosali on samalla panostus yleiseen työhyvinvointiin. Taustalla treenaamassa työkaverit Mikko Ervasti ja Ari Lukinmaa.
N Rentin yrittäjä Juha Riipi sanoo, että yrityksen tiloihin rakennettu kuntosali on samalla panostus yleiseen työhyvinvointiin. Taustalla treenaamassa työkaverit Mikko Ervasti ja Ari Lukinmaa.
Kuva: Maija Pylväs

Kun korona alkoi viime keväänä sulkea kuntosaleja, oululaisen henkilönostimia ja kurottajia vuokraavan yrityksen, N Rent Oy:n aamupalaverissa nousi ajatus omasta treenipaikasta. Samalla se olisi panostus yleiseen työhyvinvointiin, jotta työntekijät pysyisivät jatkossakin kunnossa.

”Ehdotin, että jos minä satsaan välineisiin, niin tehdäänkö porukalla henkilökunnalle oma sali”, yrityksen toimitusjohtaja Juha Riipi kertoo.

Työntekijät olivat enemmän kuin mielellään valmiita talkoisiin. Kuntosalia alettiin puuhaamaan tilaan, jossa oli aiemmin maalattu henkilönostimien koreja ja tehty muutakin huoltoa. Nämä työt ulkoistettiin paikalliselle yrittäjälle.

”Ensin ajattelin, että vuokrattaisiin tila ulkopuoliselle, mutta veikkaan, että koronan takia se ei olisi ollut kovinkaan hyvä idea. Ajattelin, että työyhteisö hyötyy eniten, kun otetaan tila työterveydelliseen käyttöön.”

”Eihän tätä olisi ilman työntekijöitä”

Aluksi tehtiin iso pintaremontti lattian uusimista myöten. Pintatyöt tehtiin itse, mutta sähkötöissä käytettiin alan ammattilaisia. Kuntosalin puolelle tuli myös omat vessa- ja suihkutilat.

Lähes kaikki kuntosalilaitteet hankittiin käytettyinä kuntosaleilta, jotka olivat koronan takia lopettaneet toimintansa tai laittaneet muuten myyntiin osan laitteista. Laitteita tuli Helsingistä saakka.

”Rahallinen satsaus kuntosaliin oli noin 12 000 euroa. Toki vielä lämmityskulut lisää kuluja, mutta kyllä se sen arvoista on.”

Kuntosalia jo entuudestaan harrastaneet työntekijät olivat yrittäjän mukaan isona apuna siinä, mitä laitteita kannattaa ostaa. Työntekijät hankkivat välineitä myös omalla kustannuksellaan.

”Eihän tätä kuntosalia olisi ilman työntekijöitä. Tämä ei siis ollut yksistään yrittäjän panostus”, Riipi painottaa.

Kahdesti viikossa kimppatreenit

Kuntosali on vapaasti työntekijöiden käytettävissä aina päivän päätteeksi. Tiistaisin ja torstaisin pidetään kimppatreenit. N Rent Oy:llä on Oulussa Riipin lisäksi neljä työntekijää.

”Samalla tämä lisää perheen parissa vietettyä aikaa, kun voi suoraan töistä jäädä salille eikä tarvitse illalla enää erikseen lähteä kotoa treenaamaan. Varmaan tämä lisää myös yleistä viihtyvyyttä ja motivaatiota työpaikalla”, Riipi arvelee.

Yrittäjä itse on löytänyt kuntosaliharrastuksen uudestaan sitten nuoruusvuosien. Työkaverit antavat tarvittaessa mielellään ohjausta.

”Käyn kahdesti viikossa töiden jälkeen salilla ja joskus viikonloppuisinkin, jos ei ole muita suunnitelmia. Ikää on kuitenkin kohta 60, joten ei tämä harrastus ainakaan haitaksi ole. Selkävaivatkin ovat tämän myötä loppuneet.”

N Rent Oy
  • Vuokraa henkilönostimia Oulun ja Espoon toimipisteiden kautta kaikkialle Suomeen. Toimii osana Nostokonepalvelu Oy:n yritysryhmää.
  • Tarjoaa myös ammattitaitoista kaluston huoltopalvelua sekä järjestää yrityskohtaisesti henkilönostimien ja trukkien käyttökoulutusta.
  • Oulussa on yrittäjän lisäksi neljä työntekijää. Myös Vaasassa ja Espoossa on työntekijät.