Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

To­det­tu­jen tar­tun­to­jen määrä kasvoi Oulussa sel­väs­ti – sai­raa­la­hoi­don tarve sen sijaan ei

Uusia koronatartuntoja todettiin Oulussa viime viikolla peräti 40 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla, Oulun kaupunki kertoo.

Myös altistuneiden ja joukkoaltistumisten määrät kasvoivat, mutta sairaalahoidon tarve ei näytä olevan kasvussa.

Uusien koronatartuntojen lähteitä olivat etenkin yksityiset tapaamiset ja perheen sisäiset tartunnat. Tartuntoja saatiin myös kouluissa ja työpaikoilla.

Joukkoaltistumisia tuli viime viikon aikana ilmi kymmenen.

Niitä tapahtui Vaskitien päiväkodissa, Steiner-päiväkodissa, Kiimingin kiekkopoikien jääkiekkojoukkueessa, ortodoksisen seurakunnan tilaisuudessa, Kiiminkijoen koulun luokilla 2A ja 2B, Merikosken koulun Merituulen yksikön 2B-luokalla sekä Merituulen yksikön iltapäiväkerhossa, OSAO Kontinkankaan lähihoitajalinjalla ja yksityistilaisuudessa.

Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu tänään yhteensä 341 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

THL:n mukaan tartuntojen ilmoittamisjärjestelmässä on teknisiä ongelmia, joiden takia kuntakohtaisia lukuja ei ole saatavilla. THL kertoi asiasta viestipalvelu Twitterissä.

THL:n mukaan koko maassa sairaalahoidossa oli 93 koronapotilasta, joista 19 tehohoidossa. Molemmat potilasmäärät ovat pienentyneet viikon takaiseen tilanteeseen nähden.

Eilen Suomessa raportoitiin vain 51 uutta koronavirustartuntaa, mutta luvut saattoivat olla puutteellisia THL:n verkkopalveluissa viikonloppuna tehtyjen huoltotöiden vuoksi.

THL:n viestinnästä kerrottiin sunnuntaina STT:lle, että huoltotyöt ovat voineet vaikuttaa lukujen päivittymiseen ja viikonlopun lukuja saattaa päivittyä järjestelmään alkuviikosta.

Päivitetty kello 17.28: Lisätty jutun alkuosa, jossa kerrotaan Oulun tilanteesta.