Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tivoli viipyy Oulussa tänä vuonna lähes koko kesän – hu­vit­te­lu­pai­kan siir­tä­mi­nen kau­pun­gis­ta toiseen on entistä työ­lääm­pää ja kal­liim­paa

Suomen Tivoli kiertää tänä kesänä viidellä paikkakunnalla, joista Oulu on pohjoisin.

Suomen Tivolin kausi käynnistyy Oulun Hietasaaressa tulevana lauantaina. Arkistokuva.
Suomen Tivolin kausi käynnistyy Oulun Hietasaaressa tulevana lauantaina. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomen Tivoli avaa porttinsa Oulun Hietasaaressa tämän viikon lauantaina ja viipyy kaupungissa peräti elokuun alkuun asti.

Pitkä visiitti on seurausta siitä, että tivolin liikuttamisesta on tullut viime vuosina selvästi työläämpää kuin ennen, kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Tivoli tarvitsee siirtymisiinsä työntekijöitä, joilla on rekkakortti, ja heitä on yhä vaikeampi löytää. Rekkakortillisten kuljettajien määrää ovat Sariolan mukaan verottaneet muuttuneet ammattipätevyyssäädökset sekä se, että armeija kouluttaa heitä nykyisin selvästi vähemmän kuin ennen.

–Viimeiset kolme vuotta tilanne on ollut erityisen huono, Sariola kertoo.

Tivoli joutuu käyttämään muuttoihinsa keikkakuskeja, ja esimerkiksi juuri lopuillaan oleva siirtyminen Ouluun tapahtui lähes pelkästään keikkalaisten voimin. Sariolan mukaan se teettää paljon entistä enemmän töitä ja myös maksaa enemmän. Korona taas pakottaa kiristämään vyötä.

–Yritämme karsia kaikki mahdolliset ylimääräiset kulut, koska kiertue on taas puolitoista kuukautta myöhässä ja viime vuonna menetimme puolet liikevaihdosta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.