Sää: Aika vaihtaa tal­vi­ren­kaat Oulun seu­dul­la: Ennuste lupaa kes­ki­vii­kol­le vuo­ro­kau­des­sa 15 senttiä lunta

Oulu: Jät­ti­mäi­nen os­tos­kes­kus nousee Kaak­ku­riin

Timo Okkonen pois Fen­no­voi­mas­ta, jatkaa yhtiön johdon neu­von­an­ta­ja­na oman yri­tyk­sen­sä kautta

Timo Okkonen jättää tehtävänsä Fennovoiman operatiivisena johtajana.
Timo Okkonen jättää tehtävänsä Fennovoiman operatiivisena johtajana.
Kuva: Susanna Kekkonen/Fennovoima

Ydinvoimayhtiö Fennovoima tiedotti tiistaina, että Timo Okkonen jättää tehtävänsä yhtiön operatiivisena johtajana tammikuun lopussa.

Fennovoiman mukaan Okkonen kuitenkin jatkaa Pyhäjoen Hanhikivi 1-ydinvoimalaprojektissa "avainroolissa" yhtiön ylemmän johdon neuvonantajana oman yrityksensä kautta.

Tekniikan tohtori Timo Okkonen aloitti Fennovoiman konsultoinnin syksyllä 2017 ja siirtyi yhtiön muutosjohtajaksi vuoden 2018 lopussa. Tämän jälkeen hänestä tuli ensin Fennovoiman operatiivinen johtaja ja myöhemmin myös väliaikainen toimitusjohtaja.

Okkonen on aiemmin toiminut teollisuus-, tutkimus-, viranomais- ja tarkastusalan asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Tiedotteessa Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht kiitteli Okkosen työtä ja sanoi arvostavansa sitä, että Okkonen jatkaa yhtiön neuvonantajana.

– Kaksi vuotta sitten Fennovoima toteutti merkittäviä muutoksia sekä yhtiön organisaatiossa että toimintatavoissa, mikä mahdollisti hyvän edistyksen Hanhikivi 1 -projektissa. Timo oli sekä muutoksen arkkitehti että sen tuloksellinen johtaja, Specht arvioi.

Okkonen taas tiedotti olevansa jatkossakin sitoutunut Hanhikivi 1 -projektiin.

– Ydinvoima-alalla tulee aina olemaan erityinen merkitys työssäni, mutta tämä roolimuutos antaa paremmat mahdollisuudet seurata intohimoani johtamisvalmennuksen parissa.

Okkonen mainitsi kirjoittaneensa jo kirjan siitä, miten palvelu- ja asiantuntijaorganisaatioita johdetaan jatkuvassa muutoksessa.