Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

THL ra­por­toi nor­maa­lis­ti tar­tun­ta­lu­vut on­gel­mien jäl­keen, Poh­jois-Poh­jan­maal­la alle 30 uutta ta­paus­ta

Viime päivien koronavirustartuntojen raportointiongelmat näyttävät väistyneen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n osalta. Kyse oli tiettävästi ainakin laitoksen verkkopalvelussa tehdyistä huoltotöistä.

THL:n mukaan Suomessa on rekisteröity yhteensä 860 uutta tartuntaa. Mukana saattaa olla myös aiempina vuorokausina ilmoittamatta jääneitä tartuntoja.

Viikko sitten vuorokauden vastaava tartuntaluku oli 454.

Sunnuntaina Suomessa raportoitiin vain 51 uutta koronavirustartuntaa, mutta luku oli mitä todennäköisimmin puutteellinen.

Pohjois-Pohjanmaan kunnissa tilanne jatkuu varsin tasaisena. Ilmi tuli koko maakunnassa yhteensä 29 uutta tapausta, joista 22 Oulussa.

Muhoksella oli kolme tapausta, Raahessa kaksi ja Siikalatvalla ja Ylivieskassa yksi molemmissa.

Sairaalahoidossa oli koko maassa 93 henkilöä, joista 19 tarvitsi tehohoitoa. Molemmat potilasmäärät ovat pienemmät kuin viikko sitten.

Iissä ravintolassa mahdollisuus korona-altistumiselle torstaina

Iissä Makujen Kiina -ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle torstaina 16. syyskuuta kello 11–12, tiedottaa Oulunkaaren kuntayhtymä.

Kyseiseen aikaan ravintolassa olleita ja koronaoireita saaneita neuvotaan pysyttelemään kotona ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Jos on altistunut ja saa oireita, testiin tulee hakeutua, vaikka olisi jo saanut kaksi koronarokotetta.

Juttua päivitetty klo 13.45: Juttuun lisätty tiedot Iin korona-altistumisesta.