Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­vey­den­huol­lon on oltava jat­kos­sa­kin lähellä ihmisiä

Uudistuksen tarve on ollut jo pitkään; jotta kaikki suomalaiset saisivat parasta sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Tällä hetkellä maassamme on suuria eroja hyvinvoinnin suhteen ja erot kasvavat entisestään. Olemme myös tietoisia siitä, että väestömme vanhenee, mikä tarkoittaa suurempia kustannuksia ja kasvavaa tarvetta terveydenhuollolle. Suomen kunnat ovat erilaisia, jonka vuoksi myös hoidon laatu vaihtelee asuinkunnasta tai alueesta riippuen. Näin ei pitäisi olla. Terveydenhuolto ei saa olla riippuvainen siitä, missäpäin Suomea asuu ja siksi uudistusta tarvitaan.

Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi siirretään 1.1.2023 kunnilta 21 hyvinvointialueelle ja Helsingin kaupungille, jotta meillä on suuremmat ja vahvemmat tekijät, jotka takaavat kaikille tarvittavan hoidon. Näin voimme taata sosiaali- ja terveydenhuoltoa kaikille yhtä tasapuolisesti ja korkealaatuisesti.

Aiemmin on kiinnitetty paljon huomiota erikoissairaanhoitoon sen sijaan, että tukea ja apua olisi tarjottu matalalla kynnyksellä samassa paikassa, varhaisessa vaiheessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.