Teol­li­suus­liit­to aloit­taa laajat lakot – Poh­jois-Suo­mes­sa lak­koil­laan muun muassa No­kial­la, SSAB:l­la ja isoilla kai­vok­sil­la

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto. Alan lakot alkavat maanantaina 9. joulukuuta.

Toimisto kertoi asiasta Twitterissä.

Kolmepäiväistä lakkoa seuraavat työnantajan julistamat työnsulut, jotka toteutuvat 12. joulukuuta alkaen ja kestävät kuusi vuorokautta.

Pohjois-Suomessa lakonalaisiin toimipaikkoihin kuuluu muun muassa Nokia Oulussa, SSAB Raahessa, Transtech ja Valmet Automation Kajaanissa, Agnico Eagle Finlandin kultakaivos Kittilässä ja Kevitsan kaivos Sodankylässä.

Kaikki lakonalaiset paikat voi katsoa Teollisuusliiton sivuilta.

Lakkotoimet koskevat Teollisuusliiton kymmentä sopimusalaa ja noin 35  000:ta työntekijää.

Sulku puolestaan koskee yhteensä 32:ta sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa.

Osapuolilla on ollut eripuraa muun muassa kikystä eli työnajanpidennyksestä sekä palkoista. Työantajapuolen mukaan sopu oli kaukana tänään käydyissä neuvotteluissa.

Juttua päivitetty kello 11.21.