Tilaajille

Tek­no­lo­gia­teol­li­suus kärsii osaa­ja­pu­las­ta, uusi hanke tarjoaa rek­ry­toin­ti­apua – Ou­lus­sa­kin tar­jol­la jopa satoja kan­sain­vä­li­siä osaajia

Oulu Talent Hub aktivoituu lokakuussa. Uusi rekrytointihanke tarjoaa apua uhkaavaan osaajapulaan. Kansainvälistyminen vaatii paneutumista, ja mentoroitavaksi pääsee enintään 20 yritystä. Lisäksi tarjotaan yrityskäyntejä opiskelijoille. Hollantilainen Roelof Aalpoel puhuu suomea, mutta ei saanut harjoittelupaikkaa etsiessään yrityksiltä vastauksia. Hän löysi oululaiseen Screenteciin lopulta rugbyn kautta.

Teknologiateollisuutta kalvaa iso huoli. Väki vähenee niin, että suomalaisin voimin ei pystytä kannattelemaan nykyistä elintasoa. Joten vientiteollisuuden veturi hälytti viikolla kuulijoita verkkoon otsikolla “Olemme pulassa”. Ala arvioi tarvitsevansa joka vuosi 13 300 uutta osaajaa vuoteen 2030 saakka.

Business Oulun johtajan Juha Ala-Mursulan mukaan joka kymmenes Suomen avoimista teknologiatyöpaikoista on Oulun seudulla. Pula on ilmeinen, mutta hieman hän sitä suhteuttaisi.