Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tek­no­lo­gia­teol­li­suu­del­ta 100 000 euron lah­joi­tus Oulun yli­opis­tol­le

Teknologiateollisuus tukee Oulun yliopistoa. Arkistokuva.
Teknologiateollisuus tukee Oulun yliopistoa. Arkistokuva.
Kuva: Sara Oinas

Teknologiateollisuus ry tekee 100 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle, tiedotteessa kerrotaan. Kaikkiaan Teknologiateollisuus tukee kymmentä yliopistoa yhteensä miljoonalla eurolla.

Teknologiateollisuuden yrittäjyyden ja osaamisen johtaja Laura Juvonen sanoo tiedotteessa, että korkeakoulutukseen perustuva osaaminen sekä yliopistojen ja yritysten yhteistyö ovat avaintekijöitä kestävän kasvun mahdollistamisessa.

Oulun yliopiston rehtorin Jouko Niinimäen mukaan  Oulun yliopiston erityinen vahvuus on tuoda tiede ja yhteiskunnan toimijat lähemmäksi toisiaan. Teknologiateollisuus ja sen jäsenyritykset ovat yliopiston keskeisiä yhteistyökumppaneita.

– Haluamme tutkimustulostemme olevan aktiivisessa käytössä ja korkeakoulutuksemme tuottaa osaajia muuttuvan työelämän tarpeisiin, Niinimäki sanoo tiedotteessa.

Lahjoituksen taustalla on Sitran vastinrahoitus. Sitra pääomittaa yliopistoja yhteensä 67 miljoonalla eurolla niiden 30.6.2022 mennessä keräämän yksityisen pääoman perusteella. Oulun yliopisto on aloittanut varainhankintakampanjan yksityisen pääoman keräämiseksi ja vastinrahan maksimoimiseksi.