Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tek­no­lo­gia­teol­li­suu­del­ta 100 000 euron lah­joi­tus Oulun ylio­pis­tol­le

Teknologiateollisuus tukee Oulun yliopistoa. Arkistokuva.
Teknologiateollisuus tukee Oulun yliopistoa. Arkistokuva.
Kuva: Sara Oinas

Teknologiateollisuus ry tekee 100 000 euron lahjoituksen Oulun yliopistolle, tiedotteessa kerrotaan. Kaikkiaan Teknologiateollisuus tukee kymmentä yliopistoa yhteensä miljoonalla eurolla.

Teknologiateollisuuden yrittäjyyden ja osaamisen johtaja Laura Juvonen sanoo tiedotteessa, että korkeakoulutukseen perustuva osaaminen sekä yliopistojen ja yritysten yhteistyö ovat avaintekijöitä kestävän kasvun mahdollistamisessa.

Oulun yliopiston rehtorin Jouko Niinimäen mukaan  Oulun yliopiston erityinen vahvuus on tuoda tiede ja yhteiskunnan toimijat lähemmäksi toisiaan. Teknologiateollisuus ja sen jäsenyritykset ovat yliopiston keskeisiä yhteistyökumppaneita.

– Haluamme tutkimustulostemme olevan aktiivisessa käytössä ja korkeakoulutuksemme tuottaa osaajia muuttuvan työelämän tarpeisiin, Niinimäki sanoo tiedotteessa.

Lahjoituksen taustalla on Sitran vastinrahoitus. Sitra pääomittaa yliopistoja yhteensä 67 miljoonalla eurolla niiden 30.6.2022 mennessä keräämän yksityisen pääoman perusteella. Oulun yliopisto on aloittanut varainhankintakampanjan yksityisen pääoman keräämiseksi ja vastinrahan maksimoimiseksi.