Oamkissa haettavana noin 1450 aloi­tus­paik­kaa

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla 33 ammattikorkeakoulututkinnon hakukohdetta. KUVA: Essi Puuri
Opiskelu 19.3.2019 12:11
Kaleva

Korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 20.3. kello 8 ja päättyy 3.4. kello 15.

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla 33 ammattikorkeakoulututkinnon hakukohdetta, joista kaksi on englanninkielisiä sekä seitsemän ylemmän ammattikorkea­koulututkinnon hakukohdetta. Tarjolla on yhteensä noin 1 450 aloituspaikkaa.

Kevään toisessa hakuajassa voi vielä hakea myös englanninkielisiin AMK-tutkintoihin. Haussa tavoitellaan erityisesti suomalaisia ja Suomessa asuvia ulkomaalaisia, jotka eivät ehtineet hakea tammikuussa järjestetyssä ensimmäisessä hakuajassa.

Ammattikorkeakoulututkinnoissa valtaosa opiskelijoista valitaan joko koulumenestyksen tai valintakokeen perusteella. Sosiaali- ja terveysalalla on käytössä vielä yhteispistevalinta, jolloin osa hakijoista valitaan koulumenestyksen ja valintakokeen yhteispistemäärän perusteella.

Vuoden 2020 opiskelijavalintauudistus muuttaa valintoja merkittävästi ja muun muassa yhteispistemäärän perusteella tehtävä valinta jää kokonaan pois.

Lisätietoja koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta saa Oamkin verkkosivuilta osoitteesta oamk.fi/hakijalle

Yhteishaussa mukana oleviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteisiin haetaan yhdellä hakemuksella valtakunnallisen sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa opintopolku.fi.

MAINOS

Kommentoi

Oulun oamk.n toiminta on laadullisesti kansallista pohjamutaa.
Kajaanin amk.n toiminta on arvioitu tuloksiltaan ylivoimaisesti
parhaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet ahkera ja hyvä opiskelija täällä pääset kursseilla ja labeissa tekemään muidenkin työt. Jotta he valmistuisivat myös. Toisaalta jos olet laiska ja vähemmän motivoitunut, niin täällä pääset vapaamatkustelemaan kaikessa rauhassa. Opetusta on leikattu talossa hyvin paljon. Hallinto on mielestäni suhteessa opettajien määrään vain kasvanut. Turhan paljon joutui perehtymään asioihin yksikseen kotosalla. Monimutkaisempia asioita ei juurikaan kannattanut kysellä keneltäkään. Osaavimmista opettajista oli päästy eroon, jos niitä oli talossa koskaan ollutkaan. Yrityselämän kokemusta opettajilla oli todella vähän ja usein se oli hankittu yli 25 vuotta sitten. Jos tenttejä joskus oli eikä niistä tahtonut päästä läpi, kannatti aina valittaa. Arvosanat muuttuivat kummallisen usein, jos oli vaikka muutaman kerran ollut luennolla läsnä. Suosittelisin opiskelua jossain muualla. Jossain missä arvosanat ansaitaan omalla työllä ja jossa on arvostettuja osaajia opettajina. Se ei vain riitä että opettaja lukee kalvojaan ääneen luokan edessä. Ei ainakaan minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa aivan normaalilta AMK:lta. Meidän aikana saatiin läppärit, ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Sähkötekniikan labroissa piti opetella käyttämään laitteita ja suurimmalla osalla pyöri koneella WoW tai flash-videot täysillä. Siinä sitten viimeisenä vuotena olin ainoa, joka tiesi miten funktiogeneraattori toimii... Jätin tosin valmistumatta siinä vaiheessa, kun löysin tekemäni kesätyön sanasta sanaan kopioituna osana luokkatoverin lopputyötä. Hänellä ei ollut osaa eikä arpaa tekemäni työn kanssa, eikä varmaan mitään ymmärrystäkään tuon asian päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä koulu muihin amkkeihin nähden siellä keskitason alapuolella. Ollut jo vuosia. Sinällään ihme homma että näinkin isossa kaupungissa ajatellen Suomen mittakaavaa ei muka löydy tasokkaampia opettajia ja ennenkaikkea ihmisystävällisempää hallintoa ja johtoa. Yliopistoihin nähden vertailua ei kannata tehdä ollenkaan. Kansainvälisestä vertailusta puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvät ihmiset tänne kannata mennä. Jos yhraa monia vuosia koulutuksen tiellä pitäisi saada arvostettu tutkintopaperi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät nuoret ja vähän vanhemmatkin hakeko monimuotokolutukseen. Oamk tavoitteena on ottaa mahdollisimman paljon opiskelijoita sisään. Sairaanhoitajakoulutuksessa hyvinkin tärkeät aiheet kuten Ekg-mittaus, rytmihäiriöt ovat täysin itseopiskelun varassa. Koulun tavoitteenahan on mahdollisimman monta valmistunutta koska niistä maksetaan. Opetuksen tasosta ei niin väliksi. Kuka luottaa kirjekurssin käyneisiin sairaanhoitajiin. Aivan liian vähän tärkeiden aineiden kontaktiopetusta. Kyllä johonkin tieteelliseen tutkimiseen käytetään aikaa. Sillä ei ole kenellekään merkitystä onko jokin lähde merkattu oikein teksteihin. Valitkaa toinen koulu mielellään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan siellä opettajia edes entisille, saatikka uusille opiskelijoille tarjolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi englannin kielistä koulutusta ulkomaalaistaustaisille jotka eivät kerenneet hakea tammikuussa???? Meillä on 70 000 Suomalaista syrjäyynyttä k´joille ei tarjota näin avokätistä opinto mahdollisuutta tukea! Hävetkää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niissä vähissä englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa on paljon myös umpisuomalaisia, jotka haluavat opiskella englanniksi ja kehittää kielitaitoa. Hohhoijakkaa mitä kommentointia taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekstissä näyttäisi lukevan, että "haussa tavoitellaan erityisesti suomalaisia ja Suomessa asuvia ulkomaalaisia" joten luulisin, että myös nuo mainitsemasi 70 000 syrjäytynyttä voivat hakea. Ei siis kannata repiä pelihousuja turhan takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
21:14
Koronavirus kurittaa Italiaa – Venetsian karnevaali päätettiin keskeyttää ja Armani tyhjensi muotinäytöksensä yleisöstä
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image