Teat­te­ri­per­hees­sä kas­va­nut Meeri Toi­vo­nen tiesi jo lap­se­na, miten kieh­to­vaa elämä est­ra­dil­la voikaan olla

Teatteriperheessä kasvanut Meeri Toivonen, 24, esittää pääroolia Oulun teatterin Peppi Pitkätossu -näytelmässä.

”Yleisöltä on tullut hyvää palautetta esityksestä. Ihmiset nauttivat – he pystyvät iloitsemaan tästä energiapaukusta”, Meeri Toivonen kertoo Peppi Pitkätossu -näytelmän vastaanotosta.
”Yleisöltä on tullut hyvää palautetta esityksestä. Ihmiset nauttivat – he pystyvät iloitsemaan tästä energiapaukusta”, Meeri Toivonen kertoo Peppi Pitkätossu -näytelmän vastaanotosta.
Kuva: Ester van Dam

Teatteriperheessä kasvanut Meeri Toivonen, 24, esittää pääroolia Oulun teatterin Peppi Pitkätossu -näytelmässä. Maaliskuun puolivälin ensi-illan jälkeen näytöksiä on ehtinyt olla jo muutama.

– Lempikohtauksiani ovat, kun Peppi menee kouluun ja kun hänet pyydetään kahvikutsuille. Koulussa tulee auktoriteetin härnäämistä, mutta leikin kautta ja kahvittelut taas ovat niin hulvattomat, kun sitä juttua vaan suoltaa pöydän ympärillä, Meeri Toivonen kertoo nauravaisesti.

Esitys on sekä lapsille että aikuisille, eikä sitä ole jaettu kahteen erilliseen tasoon. Ilottelun on tarkoitus purra koko perheeseen siinä samassa.

– Harjoituskausi oli tiivis, energinen ja ihana. Työryhmä on mahtava, ja kun ensi-ilta koitti, vallitsi voittajafiilis, Toivonen sanoo.

Toivosen valintaa päärooliin seurasi julkinen kritiikki nepotismista, koska hänen äitinsä Merja Larivaara on näytelmän ohjaaja ja isä Kari-Pekka Toivonen Oulun Teatterin johtaja. Vaikuttiko kuohunta siihen, miten roolin pystyi ottamaan vastaan?

– Mehän tiesimme, että jotain sanomista voi tulla. Silti se ei muuttanut mitään – lähdimme vain työstämään projektia. Kun aloin käydä laulu- ja akrobatiatunneilla ja työ alkoi täysipäiväisesti, ei ehtinyt keskittymään muuhun. Hyvä ilmapiiri ryhmän kesken auttoi myös, Toivonen kommentoi.

Toivonen muutti Ouluun syksyllä 2017, kun hän meni mukaan kaupunginteatterin My Fair Ladyyn.

– Olin sitä ennen opiskellut teatteria kansanopistossa Joensuussa, tehnyt tanssinopettajan hommia ja työskennellyt myös vaatekaupassa, Toivonen kertoo.

Hän tekee myös vaatteisiin liittyviä videoita Youtubeen. Häntä kiinnostaa vaatteiden vaikuttavuus kantajaansa sekä ekologiset päätökset. Silti teatterin puvustajaa hänestä ei tulisi.

– Viime aikoina olen kuunnellut Broadwayn Anastasia-musikaalin soundtrackia, ja sanotaan nyt, että jokin sen tyyppinen olisi unelmaroolini. Tällä hetkellä tykkään juuri lavalla olemisesta ja esiintymisestä eniten.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.