Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Teat­te­rin­te­ki­jä Jonne Put­ko­nen kir­joit­ti ja lukee 27 tuntia pitkän ää­ni­kir­jan – Pentti Heik­ki­sen elämä ja työt -teos on mas­sii­vi­nen tarina Kai­nuus­ta

Pentti Heikkisen elämä ja työt ilmestyy päivittäin luku kerrallaan internetissä 6. kesäkuuta alkaen. Tarina on kuunneltavissa kesäkuuhun 2021 saakka.

Kajaanilaislähtöinen teatterintekijä Jonne Putkonen kirjoitti ensin näytelmän ja sitten äänikirjan Pentti Heikkisen elämä ja työt.
Kajaanilaislähtöinen teatterintekijä Jonne Putkonen kirjoitti ensin näytelmän ja sitten äänikirjan Pentti Heikkisen elämä ja työt.
Kuva: Vaara-kollektiivi

Helsingissä asuvan kajaanilaislähtöisen teatterintekijän Jonne Putkosen kirjoittama Pentti Heikkisen elämä ja työt  ilmestyy päivittäin luku kerrallaan internetissä 6. kesäkuuta alkaen.

Putkonen kirjoitti teoksen alun perin näytelmäksi, jonka ensi-ilta oli marraskuussa 2012 Kajaanin harrastajateatterissa. Nyt kajaanilainen Vaara-kollektiivi julkaisee teoksen Putkosen itsensä lukemana äänitarinana.

Tarina on kokonaisuudessaan 42 lukua ja massiiviset 27 tuntia pitkä. Komedia kuvaa suuren ikäluokan työläisen elämänmittaista tarpomista sodanjälkeisestä ajasta Talvivaaraan. Samalla teos on useamman sukupolven perhedraama, massiivinen tarina Kainuusta ja historiallinen katsaus maan kehityksestä peltotyöläisyydestä pätkätöihin.

Pentti Heikkisen elämä ja työt on kuunneltavissa ilmaiseksi Spotifysta, Applen Podcastit -sovelluksesta ja monesta muusta suoratoistopalvelusta sekä osoitteesta https://penttiheikkinen.podbean.com. Kaikkien jaksojen ilmestyttyä tarina on kuunneltavissa kokonaisuudessaan kesäkuuhun 2021 saakka.