Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Teat­te­riar­vio: Edes murha ei ole kuo­le­man­va­ka­vaa Up­see­rin­ka­dul­la

Vielä on loppuelämä aikaa nauttia tiheästä trilleristä, joka on karmaisevalla tavalla kuin elämään käsikirjoitettua teatteria.

Paul Riggs (Pekka Kesälahti, vas.) jujuttaa kaikkia parhaan ystävänsä Johnnie Walkerin kanssa. Jani Laihiainen näyttelee Riggsiin kyllästynyttä keikarimaista ja itsetietoista Harold Kentiä uskottavasti.
Paul Riggs (Pekka Kesälahti, vas.) jujuttaa kaikkia parhaan ystävänsä Johnnie Walkerin kanssa. Jani Laihiainen näyttelee Riggsiin kyllästynyttä keikarimaista ja itsetietoista Harold Kentiä uskottavasti.
Kuva: Jari Haavikko

Farssit eivät ole suinkaan ainoa Oulun Työväen Näyttämön osaamisalue. Myös murhamysteerit ja trillerit huumaavat harrastajateatterin uskollisen yleisön kuin häkä – tai tässä tapauksessa kuin lääkkeillä terästetty jalo viski.

Knalli päästä ja korkealle, että OTN on löytänyt esitettäväksi brittidramaatikko Edward Taylorin hurmaavan murhaavan tekstin.

Kokeneen ohjaajan Sari Jaatisen hyppysissä luovien taiteilijoiden raadollista keskinäistä ammatillista kateutta ja epäreilua rahallisen hyödyn jakamista kosketteleva kokonaisuus on tehty istumaan kuin mittatilauspuku.

Kysymys on duellista eli kaksintaistelusta. Sana on käytössä esimerkiksi sanaristikoissa. Toistensa kraileveleissa kiinni ovat Harold Kent (Jani Laihiainen) ja Paul Riggs (Pekka Kesälahti), joiden kymmenen vuotta jatkunut partnerius tv-sarjojen käsikirjoittajana on päättymässä eroon.

Kylmä murha on täynnä vääriä todisteita, näyttelemistä toiseen potenssiin, älykästä venkoilua ja viehättävää kieroilua.

Kuka huijaa ja ketä? Se on olennainen kysymys.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.