Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tästä si­vis­tyk­ses­sä on kyse: ih­mi­syy­des­tä

Keski-ikäistymisen merkkinä kohdallani on alkanut ilmetä pyrkimyksiä ymmärtää maailmaa ja kanssaihmisiä. Kirjoitukseni ei käsittele geopolitiikkaa tai historiaa – näiden asioiden tarkasteluun olen aivan liian yksinkertainen.

Rakas puolisoni, joka tuntee minut 30 vuoden ajalta, tuokin ajoittain keskusteluissamme ilmi sen, että olen varsin yksinkertainen ihminen ja loogisella päättelykyvyllä minua ei ole siunattu lainkaan. Tämä kaikki on totta ja nämä äänen lausutut sanat on sanottu kaikella kunnioituksella ja rakkaudella minua kohtaan.

Kertovatko nämä seikat yksinkertaisuudestani? Häviän useimmiten Smart ja Trivial Pursuit -tyyppisissä peleissä, koska yleistietoni maanosista ja planeetoista on heikko. En muista, kuka on voittanut olympiakultaa hiihtokilpailuissa tai montako pelaajaa on rugbyjoukkueessa – tosin en tiedä, onko rugby joukkuelaji.

Tiedän kuitenkin Ruotsin kruunuprinsessa Estellen nimen ja ihmiskehon eri elinten latinankieliset termit ja olen melko hyvä sivistyssanojen määritelmissä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.