Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tästä si­vis­tyk­ses­sä on kyse: ih­mi­syy­des­tä

Keski-ikäistymisen merkkinä kohdallani on alkanut ilmetä pyrkimyksiä ymmärtää maailmaa ja kanssaihmisiä. Kirjoitukseni ei käsittele geopolitiikkaa tai historiaa – näiden asioiden tarkasteluun olen aivan liian yksinkertainen.

Rakas puolisoni, joka tuntee minut 30 vuoden ajalta, tuokin ajoittain keskusteluissamme ilmi sen, että olen varsin yksinkertainen ihminen ja loogisella päättelykyvyllä minua ei ole siunattu lainkaan. Tämä kaikki on totta ja nämä äänen lausutut sanat on sanottu kaikella kunnioituksella ja rakkaudella minua kohtaan.

Kertovatko nämä seikat yksinkertaisuudestani? Häviän useimmiten Smart ja Trivial Pursuit -tyyppisissä peleissä, koska yleistietoni maanosista ja planeetoista on heikko. En muista, kuka on voittanut olympiakultaa hiihtokilpailuissa tai montako pelaajaa on rugbyjoukkueessa – tosin en tiedä, onko rugby joukkuelaji.

Tiedän kuitenkin Ruotsin kruunuprinsessa Estellen nimen ja ihmiskehon eri elinten latinankieliset termit ja olen melko hyvä sivistyssanojen määritelmissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.