Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Tasokas kattaus ilman kirk­kain­ta ti­mant­tia – Eu­roo­pan mestari Wilma Murto ei kil­pai­le Oulun GP-ki­sas­sa hei­nä­kuus­sa

Pyrintö ja kaupunki ovat halukkaita järjestämään alle 23-vuotiaiden EM-kisat Oulussa vuonna 2027.

Seiväshyppääjä Elina Lampela on Oulun heinäkuisten GP-kisojen kärkiurheilijoita.
Seiväshyppääjä Elina Lampela on Oulun heinäkuisten GP-kisojen kärkiurheilijoita.
Kuva: Tiina Wallin

Oulun Pyrinnön pitkäjänteinen työ huipentuu lauantaina 8. heinäkuuta, kun seura vihdoin järjestää yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan osakilpailun Raatissa. Ponnistelu kohti GP-tasoa on ollut määrätietoista vuoden 2016 Kalevan kisojen jälkeen.

GP-kisan urheilijahankinnasta vastaava Antti Haapalahti ja yleisjärjestelyitä pyörittävä Heikki Aura taustajoukkoineen ovat saaneet kasaan kelpo kattauksen, vaikka ennen h-hetkeä riittää vielä paljon työtä tehtäväksi.

Tapahtuman ajankohta kesken kiivaimman kilpailukauden tarkoittaa myös, että kaikkia eturivin suomalaisia yleisurheilijoita ei ole mahdollista saada Ouluun. Ulko- ja sisäratojen Euroopan mestari Wilma Murto ei ilmesty seiväshyppypaikalle.

– Toki yritimme saada Murron mukaan, mutta hän pitää juuri heinäkuun alussa kilpailutauon, joka palvelee elokuisiin Budapestin MM-kisoihin valmistautumista, Haapalahti valottaa.

Viime kesän EM-kisojen mitalisteista estejuoksija Topi Raitasta, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelää ja keihäänheittäjä Lassi Etelätaloa ei myöskään nähdä Oulussa. Heidän lajinsa ovat ohjelmassa kolme päivää aiemmin Joensuun GP:ssä, joka on esimerkiksi pohjoiskarjalaiselle Etelätalolle niin sanotusti kotikisa.

"Meillä on haussa miesten keihääseen MM-mitalitason heittäjä, mutta en voi paljastaa vielä nimeä."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.