Oulun vankila: Ha­luat­ko ostaa van­ki­lan? Ra­ken­nus tulee myyn­tiin ehkä jo lä­hi­vuo­si­na

Luitko jo tämän? : Leevi Me­ri­läi­nen, 20, päätyi Kärp­pien lii­ga­jouk­kueen maa­li­vah­dik­si mutkien kautta

Mainos: Mil­lai­sia luon­to­ju­tu­ja sinä ha­luai­sit lukea? Vastaa ja osal­lis­tu 100€ lah­ja­kor­tin ar­von­taan.

Tar­tun­ta­tau­ti­päi­vä­ra­haa voi saada jat­kos­sa ilman eris­tys­mää­räys­tä

Hallituksen esitykseen sisältyy myös hakuajan pidentäminen.

Hallitus esittää koronaan sairastuneille tai altistuneille oikeutta tartuntatautipäivärahan saamiseen ilman eristämismääräystä. Asiasta kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessaan.

Henkilöllä tulisi päivärahan saadakseen olla PCR- tai antigeenitestillä todettu tartunta, jolloin työhön osallistuminen ei ole suositeltavaa leviämisriskin vuoksi.

Kotitesti ei kuitenkaan riitä päivärahan saamiseen, vaan koronatartunnan täytyy olla vahvistettu virallisella testillä, eli terveydenhuollossa julkisella tai yksityisellä puolella.

Helpotus ei koske altistuneita, eli koronalle altistuneilla on edelleen oikeus tartuntatautipäivärahaan vain lääkärin määräämän karanteenin myötä.

Helpotus koskee myös alle 16-vuotiaan lapsen huoltajia, jotka joutuvat jäämään kotiin lapsen tartunnan takia.

Nyt kaikkia tartunnan saaneita tai altistuneita ei pystytä runsaiden tartuntamäärien vuoksi määräämään karanteeniin tai eristykseen.

Päivärahan takautuvaa hakuaikaa esitetään pidennettäväksi kahdesta kuuteen kuukauteen. Sen tarkoituksena on turvata toimeentuloa. Tartuntatautipäiväraha korvaa ansiotulon menetyksen täysimääräisenä.

Juttua muokattu klo 15.43: tarkennettu, että kotitesti ei riitä päivärahan saamiseen. Tarkennettu myös käytäntöjä altistumisten suhteen.