Tär­kein­tä on tun­nel­ma - si­sus­tus­suun­nit­te­li­ja Minttu Var­tiai­nen auttaa ihmisiä luomaan kauniin ja toi­mi­van kodin

Oululaisen sisustussuunnittelijan Minttu Vartiaisen koti ei näytä siltä, miltä niin moni skandinaaviseen, pelkistettyyn tyyliin sisustettu Instagram-koti tänä päivänä näyttää.

Oululainen sisustussuunnittelija Minttu Vartiainen kannustaa käyttämään rohkeasti värejä.
Oululainen sisustussuunnittelija Minttu Vartiainen kannustaa käyttämään rohkeasti värejä.
Kuva: Maija Pylväs

Oululaisen sisustussuunnittelijan Minttu Vartiaisen koti ei näytä siltä, miltä niin moni skandinaaviseen, pelkistettyyn tyyliin sisustettu Instagram-koti tänä päivänä näyttää. Hillittyjen värien ja tusinahuonekalujen sijaan keskeiseltä paikalta olohuoneesta löytyy esimerkiksi Mintun tyttären isoäidiltään saama viininpunainen nojatuoli, joka on tarkoitus verhota vaaleanpunaisella sametilla.

Kirjat nojaavat värikkäissä pinoissaan seinää vasten ja keittiönkaappien vetimet on vaihdettu nahkaisiin suikaleisiin.

– Oma sisustustyylini on aika rento, boheemi ja vintagehenkinen. Huonekalut ovat kirppareilta tai perintöhuonekaluja, Vartiainen kuvailee.

Lempipaikakseen nainen listaa olohuoneen sohvan, mutta yksittäisten huonekalujen sijaan kaikista parasta omassa kodissa on kuitenkin tunnelma – ja siitä hän kertoo lähtevänsä liikkeelle sisustussuunnitelmia tilaavien asiakkaidenkin kanssa.

– Minulla on vahva palo luoda kaunista tyyliin kuin tyyliin. Tunnelma on tärkeintä.

Vartiaisen mukaan sisustamisessa ollaan pikkuhiljaa menossa persoonallisempaan suuntaan.

– On arvokasta, että jos joku näyttää ihanalta ja sen haluaa, tartutaan siihen. Eikä mietitä, että mitä jos tähän kyllästyy, hän rohkaisee.

Tämän päivän suosikkitrendeistä hän mainitsee viherkasvit.

– Viherkasvit puhdistavat ilmaa ja tuovat iloa eri tavalla kuin mitkään elottomat esineet. Toki kasveista pitää vähän välittää, että ne säilyvät.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.