Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Tar­kas­tus­ra­port­ti pal­jas­taa lain­vas­tai­suuk­sia: Osa Po­la­ri­can thai­poi­mi­jois­ta sai ohjeen myydä marjat vain yhteen paik­kaan, jotkut eivät tien­neet, mitä kuluja heiltä pe­ri­tään

Elokuussa joukko suomalaisviranomaisia ajoi lappilaisen entisen kyläkoulurakennuksen pihaan.

Yllätysvierailun tarkoitus oli selvittää, miten koululle ja sen pihapiiriin majoitetut thaimaalaiskerääjät pärjäilevät ja noudattaako marjayritys lakia.

Kohtaaminen marjastajaleirin iltahämärissä oli jännittynyt. Arviolta satapäinen väkijoukko tuli yllätetyksi kesken iltapuuhien. Takana oli raskas työpäivä, nyt paikalle oli ilmestynyt poliisi.

Alkujännityksen hälvettyä thaimaalaiset alkoivat kertoa tilanteestaan ja työllistäjänsä marjayritys Polarican toiminnasta. Apuna oli tulkki puhelimen välityksellä. Haastattelut koottiin raporttiin, jonka Lapin Kansa sai aluehallintovirastosta.

Kaksi kuukautta tarkastuksen jälkeen Polarican johtaja Jukka Kristo otettiin kiinni ja vangittiin ihmiskaupasta epäiltynä. Samankaltaisia rikoksia tutkitaan myös Ruotsissa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.