Mainos

Tar­jol­la Suomen par­hai­ta paloja mat­kai­li­jal­le: Poh­jo­lan ren­gas­tiel­lä reit­te­jä lap­si­per­heil­le, luon­to­liik­ku­jil­le ja kau­pun­ki­lo­mai­li­joil­le

”Tänä vuonna uutena valttina Oulun seudun matkailualueella on Pohjolan rengastie. Sen tarkoituksena on helpottaa matkailua ja matkareitin suunnittelua alueellamme”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Päivi Penttilä.

Pohjolan rengastie tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoisia reittejä lapsiperheille, luontoliikkujille ja kaupunkilomailijoille.
Pohjolan rengastie tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoisia reittejä lapsiperheille, luontoliikkujille ja kaupunkilomailijoille.

Viime vuodesta lähtien Oulun Matkailu Oy panosti erityisesti kotimaan matkailuun sekä rakensi ja kartoitti pitkäjänteisesti Oulun seudun matkailumahdollisuuksia.

”Meillä on upea Oulun kaupunki, jonka ympärillä on useita hienoja kohteita parin tunnin ajomatkan päässä. Meillä on Suomen parhaita paloja tällä yhdellä kompaktilla alueella. Alueemme eteläisimmät tunturit löytyvät Syötteellä. Idempänä meillä on Oulujärven läheisyydessä Rokua Geopark -alue, jossa jäkälämeri ja jääkauden tarina elää luonnossa upeasti”, painottaa Päivi Penttilä.

Pohjolan rengastie on Pohjolan perukoille kehitetty moderni versio Saariston rengastiestä. Penttilä korostaa myös Oulun seudun palveluita ja luontoreittejä matkailuvaltteina.

”Oulun matkailualueella on rannikko, joka alkaa Kalajoelta. Matka voisi halutessa jatkua siitä Raaheen ja Oulun kaupungin kautta esimerkiksi Hailuotoon tai Liminganlahden luontokeskukseen.”

Pohjolan rengastie tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoisia reittejä lapsiperheille, luontoliikkujille ja kaupunkilomailijoille.  Tarkemmat tiedot rengastien kohteista sekä elämyksistä löytyvät pohjolanrengastie.fi -osoitteesta.

Selkeyttä ja nopeutta  viranomaissuosituksiin

Tämän hetken koronatilanteesta johtuen maailmanlaajuista matkustamista koskevassa yleissuosituksessa kehotetaan välttämään tarpeetonta matkustamista.

"Hyvin hoidettu pandemia ja onnellisuusteema ovat mainioita vetonauloja.”
Päivi Penttilä
toimitusjohtaja, Oulun Matkailu Oy

”Seuraamme herkeämättä viranomaispäätöksiä. Koko matkailuala toivoo oikea-aikaisia päätöksiä matkustusrajoitusten suhteen. Esimerkiksi Keski-Euroopassa on kovasti patoutunutta kysyntää Pohjoismaihin matkustamiseen”, Penttilä korostaa.

Penttilän mielestä on todella elintärkeää, että Suomen matkailu pääsisi taas käynnistymään. Viranomaisten tulee kuitenkin kehittää käytäntöjä koko ajan, jotta Suomeen tulo ja matkailu olisi mahdollisimman vaivatonta ja selkeää.

”Kansainvälisellä kesämatkailulla on iso merkitys Oulun seudun matkailutoimialalle.”

Oulun Matkailun toimitusjohtaja uskoo, että Suomi kiinnostaa matkailijoita aisoissa pidetyn pandemian vuoksi ja maailman onnellisimpana maana.

”Uskomme, että meillä on hyvä imu. Hyvin hoidettu pandemia ja onnellisuusteema ovat mainioita vetonauloja.”

Oulu kiinnostaisi norjalaisia

Norjalaisten matkailu Suomeen ja varsinkin Ouluun lisääntyi viime kesänä huomattavasti.

”Viime vuonna odotettiin kuumeisesti sitä, milloin Norjan raja aukeaa. Norjalaisten pääsy maahan on Oululle ja oululaisille on todella tärkeää. Juhannuksen alla tuli päätös, että raja aukeaa. Aloitimme heti markkinoinnin ja digitaalisen kampanjoinnin. Saimmekin suuren joukon norjalaisia tänne. Toivomme todella, että tämä sama ilmiö toistuu myös tänä vuonna.”

Norjalaisten rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viime heinäkuussa 90 prosentin verran Oulussa. ”Matkailumäärät olivat sellaisia, että ne toivat alueellemme rahaa ja auttoivat yrityksiä viime vuoden tilanteessa.”