Tilaajille

Tarjoa ke­sä­ruuak­si juh­la­van help­po­ja sii­de­ri­sim­pu­koi­ta ja kääri muikut ka­la­kuk­koon eväs­ruuak­si

Kesä kutsuu kalaruokien ääreen. Muikkukukko on oiva eväs vaikka souturetkelle. Simpukat saavat makua siideristä. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi fetalla ja parmesaanilla kruunattujen uusien perunoiden kera.

Simpukat kypsyvät siideriliemessä muutamassa minuutissa. Spagetin on oltava kiehumassa ennen simpukoita, jotteivät simpukat ennätä kypsyä liikaa ja muuttua nahkeiksi.
Simpukat kypsyvät siideriliemessä muutamassa minuutissa. Spagetin on oltava kiehumassa ennen simpukoita, jotteivät simpukat ennätä kypsyä liikaa ja muuttua nahkeiksi.

Kun törmäät kalatiskillä simpukoihin, osta samalla pikkupullo kuivaa omenasiideriä. Siiderisimpukat valmistuvat nopeasti ja mutkattomasti vaikka kesäiselle lounaalle, mutta kelpaavat hyvin juhlavampiinkin tarpeisiin.

Rapeaksi paistettu lohi ei sekään kauan pannulla kypsy, mutta valmistaudu ruoanlaittoon laittamalla kala tuntia ennen suolaliemeen maustumaan. Näin saat tasaisen makuisen fileen, joka on pinnalta rapea ja sisältä mehevä.