Tans­sin­opet­ta­ja Aurora Yli­sel­lä on täs­mä­lää­ke syksyn pi­mey­teen – Bol­ly­wood-tun­neil­la hymy nousee tans­si­jan huu­lil­le

Mikä auttaisi, kun ulkona vihmoo ja pimeän syksyn saapuessa energiavarastot alkavat huveta?

”Ihmiset yhdistävät Bollywoodin musiikkiin ja siihen, että arjen huolet unohtuvat. Tunneillani huumori on läsnä ja meininki pilke silmäkulmassa”, tanssinopettaja Aurora Ylinen kertoo. Bollywood sisältää suuria tunteita. Arkihuolet unohtuvat tanssin parissa. Bollywood on muun muassa värikkäitä vaatteita ja paljon koruja.
”Ihmiset yhdistävät Bollywoodin musiikkiin ja siihen, että arjen huolet unohtuvat. Tunneillani huumori on läsnä ja meininki pilke silmäkulmassa”, tanssinopettaja Aurora Ylinen kertoo.
”Ihmiset yhdistävät Bollywoodin musiikkiin ja siihen, että arjen huolet unohtuvat. Tunneillani huumori on läsnä ja meininki pilke silmäkulmassa”, tanssinopettaja Aurora Ylinen kertoo.
Kuva: Ester van Dam

Mikä auttaisi, kun ulkona vihmoo ja pimeän syksyn saapuessa energiavarastot alkavat huveta? Tanssinopettaja Aurora Ylisellä, 25, on ratkaisu: Bollywood!

Ihmiset arvostavat Ylisen mukaan Bollywood-tunteja siitä yksinkertaisesta syystä, että niiden parissa he voivat unohtaa arkihuolensa ja saavat nauttia musiikista sekä rennosta ilmapiiristä. Pitkälti samaa asiaa ajavat myös Bollywood-elokuvat.

– Tunneilla ei nipoteta, vaan harrastetaan hymyssä suin, Ylinen sanoo.

Ylinen muutti Ouluun vuonna 2015, kun hän alkoi opiskella tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän oli jo pääkaupunkiseudulla ehtinyt ohjata intialaisen tanssin tunteja ja löysi tiensä tuntien vetäjäksi myös Oulun itämaisen tanssin yhdistykseen Yasmineen.

Bollywood sisältää suuria tunteita.
Bollywood sisältää suuria tunteita.
Kuva: Ester van Dam

Ylinen valmistui opinnoistaan ja tänä syksynä hän alkoi opettaa Bollywood-tyyliä kahdessa muussakin paikassa, Tanssittamossa ja Tanssikeskus Citydancessa. Yasmine ry:n tunnit jatkuvat edelleen.

Hänen oma tarinansa Bollywood-tanssin ja elokuvien parissa alkoi, kun hänen alakoulussaan Vantaalla tehtiin intialaisaiheinen ja musiikkipitoinen esitys. Sen jälkeen tuttu tanssinopettaja ohjasi syventymään lajin pariin.

– Opettajalta lainasin Bollywood-elokuviakin. Kävin ostamassa Indiskasta sisustustavaraa ja Eurokankaasta intialaisia vaatteita sareja muistuttavia kankaita tanssiesityksiä varten. Piti olla bling-blingiä ja kasvokoristeita bindejä, Ylinen kuvailee nuoruuden innostustaan.

Lisäksi hän innostui intialaisen kaupallisen elokuvan megaluokan tähdestä, Shah Rukh Khanista eli tuttavallisemmin SRK:sta. Ensimmäinen Ylisen näkemä Bollywood-elokuva oli romanttinen draama Kal Ho Naa Ho (2003), jossa juuri Shah Rukh on pääosassa.

Nyt Bollywoodin ilosanoma on levinnyt niin, että Oulussakin nähdään Finnkinon teattereissa uusimpia intialaisia kaupallisia elokuvia. FinBolly-niminen ryhmä on organisoinut intialaiselokuvien levitystä Suomessa ja järjestänyt esityksiä Finnkinon elokuvateattereissa useita vuosia, viimeisimpänä Pohjois-Suomessa.

Ensimmäisestä Bollywood-elokuvakokemuksestaan Ylinen muistaa, että se oli hauska ja surullinen yhtä aikaa. Hän sekä itki että nauroi.

– Suuria tunteita oli niin paljon. Ja ne isot tanssikohtaukset, värikkäät vaatteet ja musiikki veivät mukanaan. Kaverin kanssa katsoimme samaa filmiä monet kerrat, Ylinen kertoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.