Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suu­sa­luei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­laisp­ro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tänään ää­nes­te­tään seu­ra­kun­ta­vaa­leis­sa – ää­nes­tys­pai­kat sul­keu­tu­vat kah­dek­sal­ta illalla

Tänään sunnuntaina on seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Kirkon jäsenet saavat äänestää omissa seurakunnissaan kautta Suomen.

Tänään on seurakuntavaalien arsinainen vaalipäivä.
Tänään on seurakuntavaalien arsinainen vaalipäivä.
Kuva: Marianna Siitonen

Tänään sunnuntaina on seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Kirkon jäsenet saavat äänestää omissa seurakunnissaan kautta Suomen.

Äänestyspaikat avautuvat messun jälkeen klo 11 ja ovat avoinna aina iltakahdeksaan asti.

Koko maassa ennakkoäänestysmäärät jäivät edellistä kertaa pienemmiksi. Oulussa ennakkoäänestysprosentti nousi 6,8 prosentista 7,2 prosenttiin.

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä.

Seurakuntavaaleissa äänestetään luottamushenkilöistä, jotka päättävät seurakunnan ja seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä keskeisistä asioista, kuten kirkollisveroprosentista, monista työntekijävalinnoista, seurakunnan tilojen käytöstä sekä seurakunnissa tarjottavien palveluiden painotuksista.

Äänestyspaikoilla järjestetään perinteinen vaalikeräys, jonka tuotto ohjataan lasten ja nuorten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa.

Kirkko tiedottaa alustavasta valtakunnallisesta äänestysprosentista vaali-iltana noin klo 22.

Alustavia tuloksia julkaistaan seurakuntavaalien verkkosivustolla sitä mukaa, kun seurakunnat syöttävät tuloksiaan vaalien laskentajärjestelmään.

Maanantaina 19.11. tiedotetaan tilastotietoa läpipäässeistä hiippakunta- ja seurakuntakohtaisesti ja seurakuntien vaalilautakunnat vahvistavat seurakuntakohtaiset tulokset viimeistään keskiviikkona.

Kirkon viestintä järjestää vaalistudion, jossa seurataan äänestysprosentin kehittymistä ja ensimmäisiä vaalituloksia. Kolmituntisen lähetyksen aikana käydään useissa seurakunnissa, myös Oulun seurakunnissa. Lähetys alkaa klo 21 ja sitä voi seurata kirkon verkkosivuilta.