ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Tal­vi­vaa­ran yri­tys­sa­nee­raus käyn­nis­tyy - pörs­si­kurs­si hur­jas­sa nou­sus­sa

Espoon käräjäoikeus on tänään antanut päätöksensä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n saneerausmenettelyn käynnistämisestä.

Talvivaaran kaivosyhtiön yrityssaneeraus alkaa.
Talvivaaran kaivosyhtiön yrityssaneeraus alkaa.
Kuva: Jukka Leinonen

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj ja Talvivaara Sotkamo Oy jättivät 15.11.2013 yrityssaneeraushakemukset Espoon käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus on tänään antanut päätöksensä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n saneerausmenettelyn käynnistämisestä.

Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä on tyytyväinen oikeuden ratkaisuun päästää kaivoksen emoyhtiö saneeraukseen. Perä sanoo Ylelle, että päätös oli paras mahdollinen tässä tilanteessa.

Analyytikko Ari Rajala muistuttaa Kauppalehdessä, ettei emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pysty toimimaan, ellei myös kaivosta hyväksytä saneeraukseen.

Kaivosta pyörittävän Talvivaara Sotkamon tilanne on edelleen auki.

Kurssi nousussa

Tieto pääsystä yrityssaneeraukseen on siivittänyt Talvivaaran osakkeen rakettimaiseen nousuun pörssissä. Kolmen vartin kaupankäynnin jälkeen osake oli noin seitsemässä sentissä, joka on 70 prosenttia eilistä päätöskurssia enemmän.

Talvivaara Sotkamo Oy:n osalta on mahdollista, että riittävää velkojien puoltoa ei katsota saavutetuksi Nyrstar Sales & Marketing AG:n peruttua yrityssaneeraushakemusta koskevan puoltonsa. Tämän johdosta Talvivaara Sotkamo Oy on hakenut ja sille on myönnetty lisäaikaa 18.12.2013 saakka täydentää yrityssaneeraushakemustaan toimittamalla tilintarkastajan selvitys.

Espoon käräjäoikeus on määrännyt asianajaja Pekka Jaatisen Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:stä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n saneerausmenettelyn selvittäjäksi ja Talvivaara Sotkamo Oy:n haetun yrityssaneerausmenettelyn väliaikaiseksi selvittäjäksi.

Michael Rawlinson jättäytyy pois Talvivaaran hallituksesta. Kaivosyhtiö kertoo, että Rawlinson jää pois, koska hänellä on uusia tehtäviä yhtiön ulkopuolella.

Rawlinson on saanut nimityksen investointipankki Barclaysin kaivossektorin johtajaksi.