Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tal­vi­vaa­ra: Long Playn haa­mu­nik­ke­li­tul­kin­ta vir­heel­li­nen

Verkkojulkaisu Long Play julkaisi tänään artikkelin, jonka mukaan Talvivaara olisi tiedottanut virheellisesti Harjavaltaan helmikuussa 2009 toimittamasta nikkelimäärästä.

Verkkojulkaisu Long Play julkaisi maanantaina artikkelin, jossa annettiin ymmärtää, että Talvivaara olisi tiedottanut väärin Harjavaltaan helmikuussa 2009 toimittamasta nikkelimäärästä.

Talvivaaran mukaan artikkelissa on kuitenkin tulkittu nikkelitoimituksen lukuja virheellisesti.

Talvivaaran vuosikertomuksessa kerrottiin, että nikkeliä oli viety Norilsk Nickelin Harjavallan tehtaalle 100 tonnia helmikuussa 2009. Long Playn jutun mukaan yhtiön alkuvuoden tuotanto oli tuolloin 26 tonnia.

Talvivaaran mukaan Harjavaltaan toimitettiin lasti nikkelituotetta eli rikastetta, jonka märkäpaino oli 100 tonnia. Lastin puhdas nikkelisisältö oli 26 tonnia.

Kaivosyhtiö ei kommentoi Long Playn julkaisemaa artikkelia sen enempää. Päätöstä perustellaan rikoslakiin kirjatulla salassapitovelvollisuudella. Jutussa käsiteltiin myös poliisitutkintaa, jonka mukaan useita kaivosyhtiötä edustavia henkilöitä epäillään törkeästä ympäristön turmelemisesta. Tapauksen syyteharkinta on vielä kesken.