Mainos

Talven juhliin puetaan ylle pal­jet­te­ja, sa­met­tia, sa­tii­nia ja silkkiä – yksi omi­nai­suus nousee juh­la-asus­sa kaik­kein tär­keim­mäk­si

Paikallisen Muoti Privaatin valikoimasta löytyy kauniita ja ylellisiä juhlavaatteita kaikkiin loppuvuoden juhliin.

Iina Kuvajan mielestä oikeastaan kaikessa pukeutumisessa niin arjessa kuin juhlassa tärkeintä on, että vaatteissa on hyvä ja itsevarma olo.
Iina Kuvajan mielestä oikeastaan kaikessa pukeutumisessa niin arjessa kuin juhlassa tärkeintä on, että vaatteissa on hyvä ja itsevarma olo.

Talven aikana on luvassa taas useita kemuja – itsenäisyyspäivä, valmistujaisia, pikkujouluja, joulu sekä uusivuosi. Moni pähkäileekin vaatekaappinsa äärellä: mitä ihmettä tärkeään tilaisuuteen pitäisi pukea ylleen?

Asukriisin kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin murehtimaan, sillä apu on aivan lähellä. Oulun keskustassa sijaitsevan vaateliike Muoti Privaatin porukka auttaa kaiken ikäisiä naisia löytämään ihanimmat asut niin arkeen kuin juhlaan.

Paikallisen vaateputiikin yrittäjä Iina Kuvaja tietää kokemuksesta, mikä asua valitessa on lopulta kaikkein tärkeintä.

”Tärkeintä on, että juhlijalla itsellään on juhla-asussaan hyvä ja itsevarma olo. Kun asu tuntuu oman tyyliseltä ja siinä on kiva ja turvallinen olla, se hehkuu vahvasti myös ulospäin”, Iina Kuvaja sanoo.

”On ihanaa, jos löytää itselleen rakkaan luottovaatteen, joka on monikäyttöinen ja sopii erilaisiin tilaisuuksiin. Onnistunut juhla-asukin koostuu vaatteista, joita voi käyttää tulevaisuudessa kätevästi uudelleen.”

Pikkujoulujen pukukoodi on yleensä rento mutta siisti

Juhla-asua miettiessä ensimmäinen askel on selvittää kyseisen juhlan pukeutumiskoodi. Loppuvuoden juhlissa dress code on usein smart casual, mikä tarkoittaa rentoa mutta huoliteltua asukokonaisuutta.

”Minun mielestäni esimerkiksi pikkujouluissa uskaltaa kokeilla rohkeitakin tyylejä – voi hyvin revitellä ja heittäytyä vaikka paljettien maailmaan, vaikkei normaalisti paljetteja tulisikaan käytettyä”, Kuvaja rohkaisee.

Juhliin kannattaa pukeutua ennemmin liiankin näyttävästi kuin valita päälleen tavalliset arkivaatteet.

”Juhla-asu kannattaa valita tilaisuuden luonteen mukaan. Juhlavammissa tilaisuuksissa asunkin on hyvä olla näyttävä, kun taas rennommissa illanistujaisissa esimerkiksi ystävien tai perheen kesken voi asukin olla rennompi.”

Talven juhlapukeutumisessa korostuvat tummien värisävyjen lisäksi kauniisti laskeutuvat ja näyttävät materiaalit. Yksinkertaisesti leikattu mekko saa uuden elämän, kun yhdistät siihen näyttävät korut ja kengät. Tyylikkäät kaulakorut, rannekorut ja korvakorut voivat muuttaa koko asun ilmeen juhlavammaksi. Siniset housut yhdistävät tyylikkään muotoilun ja mukavuuden ainutlaatuisella tavalla, tarjoten täydellisen vaatekappaleen niin arkeen kuin juhlaankin. Housuissa voi tuntea olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi tilanteesta riippumatta. Tyylikäs jakkupuku on klassinen ja varma valinta talven isoihin ja pieniin juhliin. Kaunis leikkaus tekee jakusta vieläkin särmikkäämmän. Paljetteja on loppuvuoden juhlissa monessa eri vaatekappaleessa: mekoissa, hameissa, housuissa, paidoissa ja toisaalta myös kengissä, laukuissa ja hiuspannoissa.
Talven juhlapukeutumisessa korostuvat tummien värisävyjen lisäksi kauniisti laskeutuvat ja näyttävät materiaalit.
Talven juhlapukeutumisessa korostuvat tummien värisävyjen lisäksi kauniisti laskeutuvat ja näyttävät materiaalit.

Pukeutumiskoodeista huolimatta myös omaa fiilistään on tärkeää kuunnella. Juhlapukeutumisessa mekot ja hameet eivät suinkaan ole ainoa oikea vaihtoehto.

”Jos et tykkää käyttää mekkoa tai korkokenkiä, sinun ei tarvitse käyttää mekkoa tai korkokenkiä. Vaihtoehtoja riittää – esimerkiksi kaunis pusero ja siistit housut ovat aivan yhtä nappivalinta juhliin kuin mekkokin”, Iina Kuvaja muistuttaa.

Talven juhlissa näkyy ihania värejä ja materiaaleja

Muoti Privaatista löytyy monipuolisesti niin klassisia kuin persoonallisempiakin asuvaihtoehtoja talven juhliin.

Elegantti pikkumusta tai tyylikäs jakkupuku ovat aina varmoja vaihtoehtoja juhlaan kuin juhlaan. Jos taas haluaa säihkettä ja leikkisyyttä, voi ylleen valita asukokonaisuuden, jossa on paljetteja, kimallusta, glitteriä ja hileitä. Säihkyviä yksityiskohtia löytyy muun muassa hameista ja mekoista, korkokengistä ja tennareista, kynsilakoista, koruista ja laukuista.

”Juhla-asu voi koostua esimerkiksi paljettimekosta, kimaltavista korkkareista tai hilekynsilakasta, näyttävistä koruista, metallinhohtoisesta meikistä ja asusteista etenkin hopean ja kullan sävyisinä”, Kuvaja luettelee.

Talvisesongin juhlavaatteista löytyy monia värisävyjä, mutta selkeimmin esiin nousevat punaisen, vihreän, sinisen ja violetin sävyt. Valikoimassa on ylellisiä, kiiltäviä ja hyvin laskeutuvia materiaaleja, kuten silkkiä ja satiinia. Myös sametti ja pitsi ovat suosittuja materiaaleja talven juhliin.

Talvella on hyvä muistaa ottaa huomioon myös ulkovaatetus. Kylmemmällä säällä juhla-asun päälle voi pukea pidempää untuva-, tikki- tai villakangastakkia, joka suojelee kylmyyden lisäksi tuiskulta ja tuiverrukselta.

Iina Kuvaja toivoisi, että ihmiset uskaltaisivat hieman revitellä pikkujouluissa. Esimerkiksi ihanilla väreillä ja leikkauksilla saa asuun piristystä. Kauniisti laskeutuva paitamekko sopii täydellisesti kaikkiin talven menoihin. Juhliin kukkamekon kanssa voi pukea korkokengät, arjessa mekon kaveriksi sopivat esimerkiksi loaferit ja pehmeä neulepusero. Toppi ja hame on täydellinen valinta tyylikkyyttä ja mukavuutta arvostavalle pukeutujalle. Hameen yksinkertainen malli ja kauniisti rypytetty pinta tekevät siitä ainutlaatuisen ja huomiota herättävän vaatekappaleen. Tänä vuonna pikkujoulupukeutumisessa on nähtävillä runsaasti säihkettä, kimallusta ja eri värisiä paljetteja.
Iina Kuvaja toivoisi, että ihmiset uskaltaisivat hieman revitellä pikkujouluissa. Esimerkiksi ihanilla väreillä ja leikkauksilla saa asuun piristystä.
Iina Kuvaja toivoisi, että ihmiset uskaltaisivat hieman revitellä pikkujouluissa. Esimerkiksi ihanilla väreillä ja leikkauksilla saa asuun piristystä.

Muoti Privaatilla on valikoimassaan myös kenkiä.

”Tyylikkäät loaferit tai kimaltavat tennarit sopivat yhtä hyvin juhlaan kuin korkokengät. Toisaalta päällä voi olla vaikka juhlava mekko ja sen kanssa rouheammat maiharit tai klassiset saappaat.”

Ihastuttava verkkokauppa, inspiroivat asuvinkit ja uusimmat trendit

Kivijalkaliikkeen lisäksi Muoti Privaatilla on oma ihastuttava verkkokauppa, jossa voi käydä inspiroitumassa ja tutustumassa vaatekaupan laajaan tuotevalikoimaan. Verkkokaupassa on olemassa oma kategoriansa juhlavaatteille.

”Kaikki, mitä meillä on verkkokaupassa, löytyy myös kivijalkaliikkeestä. Verkkokauppaa voi siis hyvin käyttää katalogina ja tutkia jo etukäteen, mistä tykkäisi. Meillä on verkkokaupassa kotiin tilaamisen lisäksi myös nouto myymälästä -vaihtoehto”, Kuvaja kertoo.

Muoti Privaatin asiakkailla on lisäksi käytössään kätevä ompelimopalvelu, joka räätälöi tarvittaessa vaatteet oikean kokoisiksi. Ompelimopalvelu on nopea ja helppo – asiakas saa hakea valmiin vaatteen suoraan Muoti Privaatista usein jo samana tai seuraavana päivänä.

Paikallisen vaateputiikin Instagramissa ja Facebookissa julkaistaan päivittäin asuinspiraatioita, esitellään uusia tuotteita ja kerrotaan paikallisen vaateputiikin kuulumisia. Sosiaalisen median kautta on mahdollista kysyä myös apua esimerkiksi oikean koon valintaan verkkokaupassa.

”Etenkin juhlavaatteissa tähtäämme siihen, että tilaamme vaatteita aina vain yhden kappaleen kokoa kohden. Näin varmistumme siitä, että kauniin ja persoonallisen juhla-asun ostettuaan asiakkaan ei tarvitse pelätä, että joka toisella kanssajuhlijalla on päällään samanlainen asu”, Iina Kuvaja kertoo.

Tutustu Muoti Privaatin verkkokauppaan ja valikoimaan osoitteessa www.muotiprivaatti.fi.

Info

Muoti Privaatti

Avoinna:

Arkisin klo 11–18, lauantaisin klo 10–16.

Pakkahuoneenkatu 15
90100 Oulu
puh. 0400168595
info@muotiprivaatti.fi

Muoti Privaatti Instagramissa & Facebookissa