Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lo­yh­tiöi­den hal­li­tus­ten tulee kä­si­tel­lä isän­nöin­ti­palk­kioi­den muu­tok­set

Monissa taloyhtiöiden hallituksissa käsitellään tänä syksynä isännöintiyrityksen esittämää hinnankorotusta. Taloyhtiöiden ja isännöintiyritysten on pidettävä mielessä, että hinnantarkistus on sopimusasia.

"Taloyhtiön hallituksen tulee käsitellä isännöintipalkkion mahdollinen muutosesitys asianmukaisesti, eikä olla reagoimatta ja antaa muutoksen mennä läpi ns. hiljaisella hyväksynnällä."

Toiminnan avoimuus, läpinäkyvyys sekä selkeät yhteisesti sovitut toimintatavat lisäävät taloyhtiön ja isännöinnin keskinäistä luottamusta. Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007 määrittävät, että isännöintiyrityksen on ehdotettava sopimushinnan tarkistusta taloyhtiölle kirjallisesti riittävän ajoissa ennen esitettyä hinnantarkistuksen ajankohtaa. Tällöin on myös ilmoitettava perusteet hinnantarkistukselle.

Jos taloyhtiö ei hyväksy hinnantarkistusta, sen tulee ilmoittaa asiasta kirjallisesti isännöintiyritykselle kuukauden kuluessa tarkistusilmoituksesta, minkä jälkeen tulee välittömästi käynnistää mahdolliset hinnantarkistusneuvottelut.

Taloyhtiön hallituksen tulee käsitellä isännöintipalkkion mahdollinen muutosesitys asianmukaisesti, eikä olla reagoimatta ja antaa muutoksen mennä läpi ns.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.