Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ta­lou­den syöksy ajaa Putinia yhä ah­taam­mal­le – Uk­rai­nan puo­lus­tus­tais­te­lun ohella EU:n on nyt kyet­tä­vä aut­ta­maan maan yhä kas­va­vaa so­ta­pa­ko­lais­ten jouk­koa.

Lännen pakotteet Venäjän taloudelle ja kasvava apu Ukrainalle ajavat presidentti Putinia yhä ahtaammalle ja ehkä yhä vaarallisempiin päätöksiin. Eurooppaan sota toi uuden pakolaiskriisin ja sen lievittämiseen on Suomenkin annettava osansa.

Euroopan unioni kokosi rivinsä hämmästyttävällä tavalla ja asettui rikkumatta tukemaan Ukrainaa. Voi arvioida, että Saksan ja Unkarin havahtumista vauhdittivat myös omien kansalaisten asettamat paineet. Eurooppalaiset katsovat Ukrainan käyvän oikeutettua puolustustaistelua.

Myös Venäjän kansalaisten mielenliikkeet ovat asia, jolla voi lähipäivinä olla iso merkitys tapahtumien kulkuun. Maanantaina Venäjään alkoivat osua täydellä voimalla EU:n ja Yhdysvaltojen asettamat uudet pakotteet. Ne heikentävät saman tien Venäjän talouden toimintaedellytyksiä ja alkavat esimerkiksi nousevien hintojen takia vähitellen osua myös kansalaisten arkeen.