Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ta­ka­vuo­sien tv-kas­vo Alex Cast tähtää Cof­feel­la uuteen nousuun – "Viiden vuoden ku­lut­tua olen toi­vot­ta­vas­ti isompi nimi mu­siik­ki­ken­täl­lä"

Alex Cast kertoo keskittyvänsä nyt täysillä uuden musiikin tekemiseen.
Alex Cast kertoo keskittyvänsä nyt täysillä uuden musiikin tekemiseen.

Kykyjenetsintäkilpailuista suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtanut ja niiden jälkeen vuosiksi kirkkaimmista parrasvaloista kadonnut suomalais-italialainen laulaja Alex Cast julkaisee tänään uutta musiikkia.

– Coffee on herkkä englanniksi laulettu rakkauslaulu, Oulussa asuva rouheaääninen artisti kuvailee uutta biisiään.

Kaikissa suoratoistopalveluissa julkaistavaan kappaleeseen on kuvattu myös musiikkivideo yhteistyössä oululaisen Markku Laatikaisen ja oululaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Musavideo, joka julkaistaan samaan aikaan kappaleen kanssa, tuo esille talvista Oulua nuorten opiskelijaikäisten aikuisten silmin.

Uusi levy-yhtiö

Alex Cast kertoo löytäneensä tuttavansa Markku Laatikaisen kanssa musiikkivideota tehdessään yhteisen sävelen nopeasti ja sen seurauksena syntyi paitsi video, myös uusi levy-yhtiö Maraman Records.

– On suuri kunnia olla Maramanin ensimmäinen artistikiinnitys, Cast iloitsee.

Uutta poppia, rokkia ja folkia yhdistelevää musiikkia on tulossa ulos Castin ja Maraman Recordsin yhteistyöllä myös myöhemmin keväällä. Sitä työstetään parasta aikaa uuden levy-yhtiön studiolla Haukiputaalla.

– Aion keskittyä nyt täysillä uuden musiikin tekemiseen. Viiden vuoden kuluttua olen toivottavasti musiikkikentällä isompi nimi, Cast visioi.

Musiikkia pienestä pitäen

Alex Cast kertoo musiikin olleen lähtemätön osa itseään pienestä pitäen.

– Ihan vauvasta asti isä on aina soittanut mulle musiikkia. Pianotunnit aloitin 6-vuotiaana ja 13-vuotiaana aloin kirjoittaa omaa musiikkia.

Suuren yleisön tietoisuuteen Cast nousi takavuosien kykyjenetsintäohjelmista. Ensimmäisen kerran hän hurmasi niin tuomareita kuin television katsojiakin vuonna 2011 Talent Suomi -kisassa, jossa hän eteni semifinaaliin saakka kisan ennakkosuosikkina.

– Kaverit painostivat minua mukaan ohjelmaan. En usko että olisin ikinä itse muuten hakenut, Cast muistelee televisiodebyyttiään.

Pari vuotta myöhemmin Cast nähtiin myös Riemuloma Kanarialla -realityohjelmassa ja vuonna 2014 Voice of Finlandin estradilla.

Näiden jälkeen Castia ei ole nähty televisiossa, mutta musiikki on pysynyt tiiviisti miehen elämässä.

– Ohjelmia seuranneet vuodet ovat vierähtäneet musiikkia tehden ja keikkaillen Suomen lisäksi Italian Sardiniassa, Norjassa ja Kanarialla, Cast kertoo.

– Kiinnekohtani on kuitenkin ollut kokoajan Oulussa. Täällä on kotini ja lapseni.