Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Taiteen va­paut­ta­va voima kuuluu kai­kil­le – olen dragin kautta oppinut kas­vat­ta­maan it­se­var­muut­ta­ni ja ra­kas­ta­maan kehoani

Viime kesäkuussa texasilainen poliitikko Bryan Slaton veti puoleensa negatiivista huomiota ilmoittaessaan Twitterissä aikeestaan tuoda esille lakiehdotuksen, joka estää alaikäisten pääsyn drag-esityksiin. Slaton myös kutsui drag-taiteilijoita ”pervoiksi, joilla on pakkomielle seksualisoida lapsia” ja kuulutti lainsäätäjiä suojelemaan lapsia tältä seksualisoinnilta.

Todellisuudessa Slatonin kannanotossa on kyse seksuaalivähemmistöihin kohdistuvasta vihapuheesta, sillä drag on iso osa queer-kulttuuria. Kerronkin seuraavaksi, mistä drag-taiteessa on oikeasti kyse ja miksi myös lapsilla tulisi olla mahdollisuus osallistua drag-esityksiin.

"Parhaimmillaan drag on voimaannuttava ja vapauttava kokemus."

Lyhyesti kuvailtuna drag on taiteenlaji, jossa ilmaistaan itseään pukeutumisen, meikkaamisen ja esiintymisen kautta. Joillakin taiteilijoilla dragiin kuuluu sukupuolirooleilla leikittelyä ja sukupuolinormien rikkomista. Toisinaan drag voi olla luonteeltaan myös seksuaalista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.