Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Taika Koi­lah­den ruuti oli kos­tu­nut – Pi­tuus­hyp­py­lu­pauk­sen fi­naa­li­paik­ka jäi Dohassa vain kym­me­nen sentin päähän

Pituushyppääjä Taika Koilahden hypyt Dohan Khalifa-stadionilla olivat pehmeämpiä kuin kesän riehakkaimmissa kisoissa.

Taika Koilahti, 20, pääsi Dohan Khalifa-stadionilla tulokseen 635, joka riitti karsinnassa sijaan 14. Viimeinen finaalipaikka jäi vain kymmenen sentin päähän.
Taika Koilahti, 20, pääsi Dohan Khalifa-stadionilla tulokseen 635, joka riitti karsinnassa sijaan 14. Viimeinen finaalipaikka jäi vain kymmenen sentin päähän.
Kuva: DIEGO AZUBEL

Pituushyppääjä Taika Koilahden hypyt Dohan Khalifa-stadionilla olivat pehmeämpiä kuin kesän riehakkaimmissa kisoissa. Koilahti tiesi itsekin kuuden viikon MM-valmistelun liian lyhyeksi, mutta lopputulos sapetti silti kunnianhimoista urheilijaa.

Koilahti, 20, pääsi ensimmäisellä karsintahypyllä 633:een ja paransi viimeisellään tulosta kahdella sentillä. Tulos 635 riitti karsinnassa sijaan 14.

Eniten Koilahtea ärsytti se, että 12:s sija eli viimeinen finaalipaikka jäi vain kymmenen sentin päähän. Tulos 645 oli hänen ulottuvillaan ja hänelle rutiinia kesän parhaassa kunnossa.

– Turhauttaa, kun tiedän pystyväni parempaan, Koilahti harmitteli.

– Yritin saada päälle hyvää fiilistä, mutta jotain puuttui. Ei ollut paukkuja.

Koilahden kunto oli ajoitettu tänä vuonna Gävlen 22-vuotiaiden EM-kisoihin heinäkuussa ja Lappeenrannan Kalevan kisoihin elokuun alussa. Gävlessä hän jäi ilman tulosta, mutta Suomen mestaruus järjestyi ennätystuloksella 669.

Siihen mennessä Koilahti ei ollut valmentajansa Tanja Nirkkosen kanssa juuri miettinyt Dohaa. MM-paikka pakotti kaksikon improvisoimaan.

– Täällä kuitenkin paljastui, että tällaiseen tapahtumaan pitäisi valmistautua koko kausi. Kuusi viikkoa ei riitä, Koilahti totesi.

– Sain tästä toki hyvää kokemusta, mutta tulin tänne hypätäkseni pitkälle, enkä hakemaan kokemusta.

Koilahti arveli, että kokemus voi muuttua ajan myötä helpommaksi hyväksyä.

– Ehkä fiilis on jo parempi, kun täältä pääsee Suomeen, Koilahti toivoi.

Koilahti kohensi tänä vuonna ennätystään ällistyttävät 40 senttiä.