Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tai­det­ta ja mu­siik­kia pa­ti­koi­des­sa – Ou­lan­gan kan­sal­lis­puis­toon si­joit­tu­va vael­lus­fes­ti­vaa­li Villi jär­jes­te­tään elo­kuus­sa toista kertaa

Vaellusfestivaali Villi järjestetään toistamiseen Oulangan kansallispuistossa 21.–22. elokuuta. Tapahtuma sijoittuu metsään noin 70 hehtaarin alueelle ja yhdistää Kuusamon luonnon sekä musiikin ja taiteen.

Villifestivaali käynnistyy perjantaina avajaiskonsertilla Pikku-Pyhävaaran huipulla. Konsertissa esiintyy Jukka Nousiainen.

Lauantaina festivaali levittäytyy kymmenen kilometrin patikointireitille Oulangan kansallispuistoon. Lapsiperheille soveltuva ohjelma tapahtuu lähellä Oulangan luontokeskusta, joka on myös festivaalireitin lähtöpiste.

Lauantain esiintyjiä ovat luomufolkkia soittava Viitasen Piia, lavarunoilija Nihkee Akka, lyömäsoittaja ja äänitaiteilija Tatu Rönkkö, rock-trio Räjäyttäjät sekä Venna ja Jäntti -duo, jonka esitys yhdistää ilma-akrobatian ja musiikin. Laulaja Yona esiintyy säestetyssä joogatuokiossa, ja yhteisötaiteesta vastaa kuusamolainen kuvataiteilija Jonna Kalliomäki.

Esitykset käynnistyvät porrastetusti noin tunnin välein, ja lähtöjä on kolme. Kokonaiskesto kierroksille esityksineen on noin 5,5 tuntia.

Festivaalin toteutuksessa huomioidaan järjestäjien mukaan turvallisuus ja toimitaan voimassa olevien viranomaissuositusten ja rajoitusten mukaisesti. Tapahtumassa ei ole ruoka- tai juomatarjoilua. Esiintymispaikoilla on henkilökuntaa pitämässä lukua katsojamääristä sekä ohjeistamassa turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

Villifestivaalin järjestävät Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry ja Ruka-Kuusamo Matkailu ry yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Tapahtuma on ilmainen.