Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tai­de­toi­mi­kun­tiin Janne Pih­la­ja­nie­mi ja Petri Kaup­pi­nen Oulusta sekä Pau­lii­na Van­ha­ta­lo Raa­hes­ta – mu­siik­ki­toi­mi­kun­ta jäi ilman edus­ta­jaa Poh­jois-Suo­mes­ta

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön johtaja, professori ja arkkitehti Janne Pihlajaniemi valittiiin jäseneksi valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikuntaan.
Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön johtaja, professori ja arkkitehti Janne Pihlajaniemi valittiiin jäseneksi valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikuntaan.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Taideneuvosto on nimennyt uudet jäsenet valtion taidetoimikuntiin ja alueellisiin taidetoimikuntiin vuosille 2021–2022. Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 22,5 miljoonaa euroa.

Valtion taidetoimikuntia on seitsemän, ja niissä aloittaa ensi vuoden alusta 74 asiantuntijajäsentä.

Musiikkitoimikuntaan ei tullut valituksi lainkaan edustusta Pohjois-Suomesta.

Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikuntaan valittiin arkkitehti Janne Pihlajaniemi Oulusta ja muotoilija Tanja Sanila Inarista, audiovisuaalisten taiteiden toimikuntaan elokuvaohjaaja Katja Gauriloff Rovaniemeltä ja esittävien taiteiden toimikuntaan tanssitaiteilija, tanssin lehtori Petri Kauppinen Oulusta.

Myös kirjallisuustoimikunnassa on yksi pohjoissuomalainen, kirjailija Pauliina Vanhatalo Raahesta, samoin taiteen moninaisuuden toimikunnassa, palvelumuotoilun professori, dekaani Satu Miettinen Rovaniemeltä.

Visuaalisten taiteiden toimikunnassa vaikuttaa jatkossa kuvataiteen apulaisprofessori Kalle Lampela Rovaniemeltä.

Alueelliseen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikuntaan valittiin puheenjohtajaksi koordinaattori Marko Karvonen Kajaanista ja jäseniksi kuvataiteilija Jaakko Heikkinen Suomussalmelta, kuoronjohtaja Mihkel Koldits Oulusta, tanssinopettaja Milla Korja Oulusta, kirjailija Essi Kummu Oulusta, näyttelijä Joose Mikkonen Oulusta, valokuvataiteilija Vesa Ranta Oulusta, muusikko Dimitra Sidiropuolou-Salo Oulusta ja intendentti Elina Vieru Oulusta.