Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tähän suun­taan Oulu ra­ken­taa – ja erit­täin tiu­kal­la ai­ka­tau­lul­la

Oulussa on alkamassa suuria kaupunkikuvaa muokkaavia rakennushankkeita, kuten monitoimiareena ja tornihotelli. Moni hanke tahtoo olla valmis Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 mennessä. Niin tiukka aikataulu on mahdoton.

Terwa Tower tulisi kirjaston ja teatteritalon läheisyyteen Vänmanninsaarelle.
Terwa Tower tulisi kirjaston ja teatteritalon läheisyyteen Vänmanninsaarelle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Vänmanninsaareen aiottu 18-kerroksinen tornihotelli Terwa Tower on nousemassa kirjaston taakse aiempaa suunnitelmaa sirompana ilmestyksenä, mutta valmistuessaan Oulun korkeimpana rakennuksena.

Tornihotellin uusitusta kaavaluonnoksesta viime viikolla järjestetty tiedotustilaisuus veti Ympäristötalon kahvilan täyteen kiinnostuneita oululaisia.

Mielenkiinto on hyvä merkki, sillä kaupunki haluaa kuulla laajasti näkemyksiä Vänmannin suunnitelmista. Kaava on nähtävillä ja kommentoitavana elokuun ajan.

Tornihotellin seuraksi teatteritalon viereen meren puolelle on suunniteltu viisikerroksista huoneisto- ja toimistohotellia.

Rakentamisen suunta on Oulussa ollut vuosikausia selvästi ylöspäin. Matalaa kaupunkisiluettia on haluttu rikkoa kohoavilla rakennuksilla. Siihen ajatteluun tekosaarelle suunniteltu Terwa Tower sopii, joskin huolena on se, tukkiiko rakennelma näkymän jokisuistoon.

Keskustaan on rakennettu aiempaan rakennuskantaan verrattuna runsaasti korkeita asuintaloja.

Vaaran kortteli on muuttunut paljon, kun muun muassa Rautatienkadun itäreuna on saanut täysin uuden ilmeen vaaleista ja korkeista asuintaloista sekä loppupään tummasta asuintornista Origosta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.