Mainos

Taa­tus­ti huol­let­tu ja tar­kas­tet­tu Pör­hö­ta­kuu-vaih­toau­to us­kal­le­taan hankkia vaikka koe­aja­mat­ta ja omin silmin nä­ke­mät­tä: ”A­siak­kaat sa­no­vat, että parempi kuin uuden takuu”

Autoilevan kansan luottamuksen ansaitseminen ja lunastaminen ovat mahdollistaneet Pörhön autoliikkeen pitkän, 66-vuotisen taipaleen. Luottamuksen kristallisoituma ovat Pörhötakuu-vaihtoautot, jotka eivät jätä onnistuneita autokauppoja sattuman varaan.

”Kun myyjä tietää auton olevan 100-prosenttisesti kunnossa, on autokauppaa ilo tehdä. Voi tarjota kätensä asiakkaalle ja sanoa, että tämä käsi ei muuten tärise”, Marko Karppinen ja Timo Lakkala Pörhö Oulun vaihtoautokeskuksesta linjaavat.
”Kun myyjä tietää auton olevan 100-prosenttisesti kunnossa, on autokauppaa ilo tehdä. Voi tarjota kätensä asiakkaalle ja sanoa, että tämä käsi ei muuten tärise”, Marko Karppinen ja Timo Lakkala Pörhö Oulun vaihtoautokeskuksesta linjaavat.

Auto on iso investointi, jonka kunnon ja luotettavuuden varassa riippuu paljon. Autoa ostettaessa halutaan onnistua joka kerta, mikä tiedostetaan Pörhön autoliikkeessäkin: yksikin epäonnistunut autokauppa tarkoittaa jos ei luottamuksen menetystä, niin ainakin sen rapautumista.

Siksi jokaisen autokaupan onnistumiseen tulee panostaa, ja juuri siten Pörhön autoliike on ansainnut kannuksensa luotettavana uusien ja käytettyjen autojen myyjänä. Tämä on viime kädessä mahdollistanut Pörhön vakuuttavan 66 vuoden mittaan venyneen taipaleen.

Asiakastyytyväisyys ja autoilevan kansan luottamus ansaitaan laadusta tinkimättömällä asenteella, jonka kulminaatiopiste ovat Pörhötakuu-vaihtoautot. Vaihtoautot, joiden takuuta asiakkaat ylistävät jopa uusien autojen vastaavaa kattavammaksi.

Ei mikään perävalotakuu

Pörhötakuu-vaihtoautoille Pörhö antaa vuoden tai 20 000 kilometrin mittaisen takuun, josta on nopeampi listata ne asiat, joita se ei kata, kuin ne, jotka se kattaa. Käytännössä takuun piiriin kuuluu kaikki paitsi aktiivisesti kuluvat osat, jotka tosin on käyty läpi ja tarvittaessa vaihdettu jo myyntiinottotarkastuksessa.

”Pörhötakuu-autoja olemme tarjonneet jo kymmenen vuotta, ja asiakkaat ovat oppineetkin niitä kysymään. Monet kehuvat, että tämä takuuhan on parempi kuin uudella”, Pörhö Oulun vaihtoautokeskuksen johtaja Timo Lakkala naurahtaa.

Kattavaan takuuseensa Pörhö luottaa epäilyksettä, sillä Pörhötakuu-autoiksi valittavat vaihtoautot ovat läpäisseet ennen Pörhötakuu-leiman ansaitsemista tiukan seulan. Kaikki on alkanut jo siinä hetkessä, kun vaihtoautontarkastaja on vienyt asiakkaan vaihdossa tarjoaman auton koeajolle ja pintapuolisen tarkastuksen jälkeen tuumannut, että autossa on ainesta Pörhötakuu-autoksi.

”Koeajon myötä auto otetaan lähempään tarkasteluun, jossa käydään läpi 40 kohdan lista. Löydösten perusteella tehdään tarvittavat huollot, tarkistetaan renkaat ja laitetaan myös paperi- sekä katsastusasiat kuntoon, jos on tarpeen”, Lakkala avaa ja jatkaa:

”Huolto siis varmistaa tässä kohtaa, että kaikki on kunnossa.”

”Jos autossa on tinkimättömistä tarkastuksista ja huollosta huolimatta jokin vikana, se kyllä varmasti käy ilmi ensimmäisen vuoden tai 20 000 kilometrin aikana”, etualalla istuva Marko Karppinen avaa Pörhötakuun pituutta.
”Jos autossa on tinkimättömistä tarkastuksista ja huollosta huolimatta jokin vikana, se kyllä varmasti käy ilmi ensimmäisen vuoden tai 20 000 kilometrin aikana”, etualalla istuva Marko Karppinen avaa Pörhötakuun pituutta.

Näin on syntynyt Pörhötakuu-vaihtoauto, joskin tiukka myyntiinottotarkastus tehdään kaikille muillekin Pörhön vaihtoautoille.

”Kaikki automme on käyty läpi ja tarkastettu ja hyviksi todettu. Pörhötakuu-vaihtoautoiksi valitaan kuitenkin parhaista parhaimmat”, Lakkala kertoo.

Sekä Lakkalan että Oulun Pörhöllä työskentelevän automyyjä Marko Karppisen lausunnot huokuvat luottoa Pörhötakuuseen, eivätkä täysin katteetta: Molemmat pystyvät nimeämään tapauksia, joissa hintaviakin vaihtoautoja on ostettu toiselta puolen maata – näkemättä ja koeajamatta. Asiakkaalle on tällöin riittänyt Pörhötakuu-leima ja pitkäaikaisen luotetun kauppiaan sana.

Huolettomia kilometrejä

Tyypillisesti Pörhötakuu-auto on alle 6-vuotias ja alle 160 000 kilometriä ajettu. Läpikotaisin tehdyt tarkastukset helpottavat ja sujuvoittavat myös autokaupassa asiointia.

”Kaikki tehdyt tarkastukset, huomiot ja huollot ovat kaikkien pörhöläisten nähtävissä, kaikissa liikkeissämme. Näin asiakas tietää, mitä on ostamassa, ja myyjä, mitä on myymässä ja että auto on kunnossa, vaikka autoyksilö ei olisikaan tuttu”, Karppinen kehuu Pörhön tarkkaa tietojen taltiointia.

Toisin kuin kilpailijoilla, Pörhö ei veloita Pörhötakuusta erikseen mitään. Kyse ei ole siis maksullisesta lisäpalvelusta, vaan kun Pörhötakuu on kerran autolle luvattu antaa, se sana pitää.

Vaan mitä, jos auto silti jättää matkalle? Apu on Lakkalan mukaan nopeasti paikalla:

”Pörhötakuusta annetaan mukaan takuutodistus. Jos jotain kaikesta huolimatta käy, ota vain yhteyttä todistuksen ohjeiden mukaan takuuosastoomme. Sieltä neuvotaan, mitä tehdä ja missä auto pistetään hetimmiten kuntoon.”

Tutustu Pörhötakuu-vaihtoautojen valikoimaan täällä. Pörhötakuusta voit lukea lisää täältä.