Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Taas on aika tun­nel­moi­da kynt­ti­löil­lä, joita voit tehdä hel­pos­ti itse kol­mes­ta eri ma­te­riaa­lis­ta – Katso myös 5 vinkkiä mie­len­rau­haan si­sus­tuk­ses­sa

Laadukkaan ja hyvin palavan kynttilän kehittäminen vaatii aikaa, mutta aloittelijakin voi onnistua Seija Koivulan ohjeilla. Näin tunnistat kynttilän, josta lähtee terveydelle ja sisäilmalle haitallisia hiukkasia.

Seija Koivula polttaa kynttilöitä säännöllisesti testausmielessä tuotekehitystä ja myyntiä varten, mutta iltaisin hän tapaa sytyttää kynttilän palamaan myös kotinsa olohuoneessa.
Seija Koivula polttaa kynttilöitä säännöllisesti testausmielessä tuotekehitystä ja myyntiä varten, mutta iltaisin hän tapaa sytyttää kynttilän palamaan myös kotinsa olohuoneessa.
Kuva: Juha Sinisalo

Seija Koivula tekee viimeiset siveltimen hipaisut valkoisen kynttilän pinnalle. Kynttilään ovat maalautuneet vierekkäin nukkuvat ketut.

Käsitöitä pikkutytöstä asti harrastaneen Koivulan mieleen putkahtelee uusia ideoita kynttilöiden valmistukseen päivittäin. Osa ideoista on jätettävä pöytälaatikkoon odottamaan oikeaa hetkeä.

– Elävässä liekissä on jotain sellaista, joka rauhoittaa mieltä. Kynttilöiden valmistaminen on myös mukavaa käsillä tehtävää puuhaa. Kaiken lisäksi se on mielenkiintoista, sillä kynttilöitä on mahdollista valmistaa niin monella eri tapaa.

Ensimmäiset kynttilät Koivula valmisti 16 vuotta sitten. Vuosien varrelle on mahtunut lukuisia tuotekehityksiä, joiden kautta kynttilöiden raaka-aineet ja niiden käyttäytyminen ovat tulleet tutuiksi.

– Jokaisen uuden kynttilän kehittäminen vaatii aina tuntikausia töitä ja yleensä useita kymmeniä testauksia. Kynttilöiden valmistaminen onkin asia, jossa ei koskaan tule olemaan täysin valmis.

Oliivivahalla pehmeää sävyä

Koivula hyödyntää erilaisia valmiita muotteja, joiden avulla valmistuvat esimerkiksi enkelit, sydämenmuotoiset kynttilät ja naishahmot.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.