Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Hirvikolarit : Kimmo Hyyppä törmäsi sadan ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­dil­la hir­veen, jota hän ei nähnyt missään vai­hees­sa

Taajuus Z -kir­joi­tus­kil­pai­lu etsii uusia ääniä nuor­ten­kir­joi­hin – voit­ta­jal­le luvassa 5 000 euron pal­kin­to ja kus­tan­nus­so­pi­mus

Löytääkö tämän päivän nuori itsensä nuortenkirjojen henkilögalleriasta? Nyt kaivataan niitä ääniä, joita emme kohtaa vielä tarpeeksi kirjallisuudessa tai valtamediassa.

Löytääkö tämän päivän nuori itsensä nuortenkirjojen henkilögalleriasta? Taajuus Z -kirjoituskilpailussa etsitään niitä ääniä, joita emme kohtaa vielä tarpeeksi kirjallisuudessa tai valtamediassa.

Kilpailun järjestää WSOY. Voittaja saa 5 000 euron rahapalkinnon ja kustannussopimuksen.

– Suomi on monimuotoinen yhteiskunta. Siksi kaipaamme yhä enemmän tarinoita esimerkiksi erilaisista kulttuuritaustoista tulevista ja erilaisia sukupuoli-identiteettejä edustavista nuorista, sanoo raadin puheenjohtaja Ulla Huopaniemi-Sirén.

Kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomalla suomenkielisellä romaanikäsikirjoituksella. Tyylilaji on vapaa. Valmiin käsikirjoituksen mukaan tulee liittää myös korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis. Kilpailuun voivat osallistua sekä uudet että jo julkaisseet tekijät.

Kilpailutekstit lähetetään 31.12.2020 mennessä joko sähköisesti osoitteeseen taajuusz@wsoy.fi tai postitse osoitteeseen PL 1259, 00101 Helsinki.

Raadin muodostavat käsikirjoittaja Anna Brotkin, kirjailija Riina Mattila, näyttelijä, kirjoittaja Jani Toivola ja kustantamon edustajana kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén.