Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Syyt­tä­jä vaatii yhdelle ran­gais­tus­ta Pekka Katajan murhan yri­tyk­ses­tä, Teemu Tors­so­sel­le ei syy­tet­tä

Helsinki

Syyttäjä vaatii vuonna 1979 syntyneelle miehelle rangaistusta perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Syyttäjä on esittänyt myös vaihtoehtoisen syytteen, jossa miestä syytetään avunannosta näihin rikoksiin.

Syyttäjä päätyi syyttämättäjättämispäätöksen Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen osalta. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan päätös on tehty ei näyttöä -perusteella.

Torssonen on ollut asiassa epäiltynä ja vangittuna. Viime viikolla hänet vapautettiin tutkintavankeudesta.

Kataja pahoinpideltiin viime heinäkuussa kotonaan Jämsänkoskella. Hän joutui sairaalahoitoon Tampereelle.

Kataja on kertonut, että kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä.

Syytteet saanut mies on edelleen vangittuna. Hän on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen, kertoo syyttäjälaitos tiedotteessa.

Syytteet käsitellään Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Pääkäsittelyn on määrä alkaa 23. helmikuuta.

KRP luonnehti tekoa suunnitelmalliseksi

Tutkintaa johtanut rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista (KRP) kertoi tammikuun lopulla, että esitutkinnassa ei saatu varmuutta rikoksen tekovälineestä. KRP:n mukaan väkivalta oli hengenvaarallista. Luodon mukaan tekoa pidetään esitutkinnan perusteella suunnitelmallisena.

Kataja vaikutti vaalipäällikkönä siihen, että Teemu Torssonen ei päässyt perussuomalaisten ehdokkaaksi viime eduskuntavaaleissa. Torssonen erotettiin myöhemmin puolueesta.

Torssoseen kohdistunut rikosepäily johti myös Jyväskylän kaupunginhallituksen eroon. Torssonen oli kaupunginhallituksen jäsen eikä eronnut luottamustehtävistään jouduttuaan rikosepäilyn vuoksi vangituksi. Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätyi viime syyskuussa erottamaan kaupunginhallituksen ja nimittämään uuden, jossa Torssonen ei ole mukana.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.) korosti tuolloin, että valtuusto ei ota kantaa Torssosen syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Kyse oli Mäkisen mukaan kaupunginhallituksen toimintakyvystä ja siitä, nauttiiko se valtuuston luottamusta.

Uutista päivitetty uusilla tiedoilla 14.29.