Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Syyt­tä­jä ei nosta syyt­tei­tä Sot­ka­mon am­pu­ma­ta­pauk­ses­sa, jossa met­säs­tä­jät va­hin­goit­ti­vat karhun kanssa tais­tel­lut­ta ka­ve­riaan

Syyttäjä on päättänyt jättää syyttämättä metsästyskaveriaan Sotkamossa ampuneita henkilöitä.

Tapahtuma sattui 26. elokuuta. Haavoittunut karhu hyökkäsi yllättäen passipaikalla kohti metsästäjäkolmikkoa. Yksi metsästäjä ei ehtinyt reagoida hyökkäykseen joten karhu pääsi raatelemaan tätä.

Seurueen kaksi jäsentä ampuivat karhua yrittäessään pelastaa ystäväänsä, ja he joutuivat ampumaan useita laukauksia. Osa luodeista osui vahingoittunutta henkilöä jalkoihin.

Tilanteessa oli syyttäjän mukaan ilmeinen vaara osua ihmiseen, mutta metsästäjät yrittivät välttää osumasta ylävartaloon ja päähän. Lopulta he onnistuivat ampumaan kuolettavan iskun karhuun. Raadeltu henkilö sai heti asianmukaista ensiapua vammoihinsa.

Kahta henkilöä oli esitutkinnan mukaan syytä epäillä metsästysrikoksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Syyttäjä katsoo kuitenkin ratkaisussaan, että epäillyt ovat olleet ilmeisessä pakkotilanteessa. Haavoittuneen ja aggressiivisen eläimen tappaminen oli olosuhteet huomioiden välttämätöntä ihmishengen pelastamiseksi. Ampumasuunnan valinnalla yritettiin myös estää luotien osumista ihmisen elintärkeille alueille.