Syyskuu alkaa, mutta leppeä lämpö jatkuu Oulun seu­dul­la – en­nus­teen mukaan ko­leam­paa ja sateita tulee vasta vii­kon­vaih­tees­sa

Viikko on enimmäkseen poutainen ja melko lämmin eikä varsinaisia sadepäiviä ole näköpiirissä.

Elokuu vaihtuu alkavalla viikolla syyskuuksi, mutta syksyn sateet ja koleus pysyttelevät vielä loitolla Oulun seudulla. Viikko on enimmäkseen leppeän lämmin eikä varsinaisia sadepäiviä ole näköpiirissä.

Sää asettuu maanantaina enimmäkseen poutaiseksi, kun lännestä saapuu Suomeen korkeapaineen alue.

Iltapäivällä niukat sadekuurot ovat mahdollisia, mutta enimmäkseen sää pysyy poutaisena ja lämpötila asettuu 16–17 asteeseen, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Tiistaina on niin ikään poutapäivä, mutta lämpötila voi olla hitusen alempi, noin 15–16 astetta.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö näyttää ennusteissa viikon kylmimmältä, mutta lämpötila pysyy yölläkin plussan puolella. Jonkinlainen hallanvaara on kuitenkin olemassa myös Oulun korkeudella.

– Keskiviikon ja torstaina aikana korkeapaine tulee kunnolla Suomen alueelle ja aika lämmintäkin ilmaa virtaa seudulle. Voidaan mennä lähelle 20 astetta päivällä, Korpela kertoo.

Torstaina maan eteläosiin virtaa vieläkin lämpimämpää ilmaa, mutta Oulun seudulle se ei yllä. Silti päivälämpötilat ovat yhä 19 asteen tietämissä.

Perjantaina ennuste lupaa taas epävakaisempaa säätä. Maan yli kulkee sadealue ja lämpötilat ovat noin 15 asteen tietämissä. Jos aurinko ehtii paistaa illemmalla, elohopea saattaa kohota 17–18 asteeseen, Korpela sanoo.

Ensi viikonvaihde näyttää epävakaiselta laajan matalapaineen alueen vuoksi, ja lämpötilat vaihtelevat päivällä 15 asteesta aina 18 asteeseen jos aurinko näyttäytyy.

– Viikonvaihteen aikana myös yölämpötilat ovat melko korkeita, Korpela kertoo.