Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Syr­ji­mis­tä eri­lai­suu­den takia ta­pah­tuu liikaa – kaikki pitäisi hy­väk­syä mukaan muot­tiin, tai unohtaa vain koko ver­taus­ku­va

Ihmisiä on paljon erilaisia ja syrjimistä erilaisuuden takia tapahtuu liikaa. Erilaisuus on rikkaus, ja toiset pitäisi hyväksyä sellaisenaan kuin he ovat, ilman ennakkoluuloja.

Maailmamme on monipuolinen paikka, jossa elää paljon erilaisia ihmisiä. On monien eri sukupuolten, kulttuurien ja uskontojen edustajia. Kaikki eivät myöskään näytä samalta. On eripituisia ja -painoisia ihmisiä, on eri ihonvärejä ja kehitysvammaisia. Kaikilla ei myöskään ole samanlainen tyyli.

Joistakin syistä jotkut kohtelevat erilaisia ihmisiä epäkunnioittavasti, syrjivät heitä eivätkä arvosta heidän erilaisuuttaan, ja nämä jotkut elävät tietyn muotin sisällä.

Muotin ulkopuolelle jäävä henkilö ei itse aina edes pysty mitenkään vaikuttamaan asiaan, joka erottaa hänet muista. Eikä hänen tarvitsekaan, koska mielestäni kaikki pitäisi hyväksyä mukaan muottiin tai unohtaa vain koko vertauskuva.

Syrjimisen pitäisi loppua. Toisen jättäminen joukon ulkopuolelle tekee samalla kipeää ulkopuolelle jätetylle, kuin myös ulkopuolelle jättävät eivät koskaan saa tietää, kuinka upea ulkopuolelle jätetty voi olla.

Jos kaveriporukka koostuu monipuolisesti erilaisista ihmisistä, voi kuulla paljon eri mielipiteitä, saada aikaan opettavia keskusteluja ja oppia arvostamaan eri asioita.

Ei kuuluisi luoda liikaa ennakkoluuloja uuteen ihmiseen tutustuessa tai jonkun täysin tuntemattoman kävellessä ohi, koska ei ikinä voi tietää, mitä toisen elämässä on tapahtunut tai mitä hän käy läpi.

Mitä väliä, onko joku tyttö, poika, jotain siltä väliltä tai jotain ihan muuta? Mitä väliä, kuuluuko toinen lgbtq+-yhteisöön vai ei? Kertooko ihonväri ja uskonto kaiken ihmisestä? Tarvitseeko kaveriporukassa kaikkien koulumenestyksen olla samalla tasolla? Voiko olla vain sellaisen kaveri, joka kuuntelee samanlaista musiikkia kuin sinä, ja joka pukeutuu tietyllä tavalla?

"Eikö meidän kannattaisi luopua ennakkoluuloista, ja antaa toisten olla mitä he haluavat olla ja kokevat olevansa."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.