Tilaajille

Syöt­teen sesonki sai dra­maat­ti­sen kään­teen ho­tel­li­pa­lon myötä, nyt uutta nousua ra­ken­ne­taan yh­teis­työn hen­ges­sä - "Sa­mas­sa mit­ta­kaa­vas­sa on tar­koi­tus ra­ken­taa uusi"

Syötteen matkailun lippulaiva Tunturihotelli Iso-Syöte paloi joulun alla. Tuli teki miljoonavahingot ja vei puolet tunturin laen majoituskapasiteetista. Yrittäjä Juha Kuukasjärven mukaan vakuutusyhtiö on näyttänyt korvausten suhteen vihreää valoa, ja uuden hotellin rakentamissuunnitelmat ovat vireillä.

Syötteen talvisesonki oli täynnä varauksia, mutta hotellipalo muutti tilanteen. Kalustoa ja majoitusta uusittiin juuri viime syksynä, mutta joulun jälkeen on ollut hiljaista, moottorikelkkayrityksen mekaanikko Sauli Sassi kertoo. Onnettomuus vaikutti koko yhteisöön. Kyläkauppias Kalle Tihinen kertoo, ettei hän ole pystynyt vieläkään käymään palopaikalla. Tarja Tihinen toivottaa yrittäjille jaksamista. "Valtavasti on löytynyt hyvää tahtoa ja auttamisen halua", hotelliyrittäjä Katariina Kuukasjärvi kiittää. Tunturihotelli paloi 21. joulukuuta 2018. Tunturin laella oleva hotelli on nyt surullinen näky. Kalustoa ja majoitusta uusittiin juuri viime syksynä, mutta joulun jälkeen on ollut hiljaista, moottorikelkkayrityksen mekaanikko Sauli Sassi kertoo.
Syötteen talvisesonki oli täynnä varauksia, mutta hotellipalo muutti tilanteen.
Syötteen talvisesonki oli täynnä varauksia, mutta hotellipalo muutti tilanteen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Syötteen matkailun lippulaiva Tunturihotelli Iso-Syöte paloi joulun alla. Tuli teki miljoonavahingot ja vei puolet tunturin laen majoituskapasiteetista. Maijoituspaikat olivat syksyllä loppuunmyytyjä, mutta nyt suuret turistiryhmät jäävät saapumatta. Miten Syötteellä on alkujärkytyksestä selvitty? Sitä piti käydä kysymässä. 

Keskiviikkoaamuna puhelimella tien päältä tavoitettu kuljetusyrittäjä Mauno Sarajärvi on kuskaamassa turistiryhmää. Toistaiseksi Syötteen takseille ja bussikalustolle on ajoja riittänyt, mutta verkkaisempia aikoja taitaa olla tulossa, hän ennakoi: suuret ryhmät ovat peruneet matkoja alueelle.

Kiireinen automies kehottaa jututtamaan silmäätekeviä – joita niitäkään ei taida montaa paikalla olla. Yrittäjät ovat Helsingissä Matkailu-messuilla.