Tilaajille

Syö­mäs­sä: Puis­to­las­sa on puit­teet astetta luk­suk­sem­paan lou­naa­seen

Paistettu lohi salvia-voikastikkeessa oli makoisa tuttavuus. Puistolan annoksissa on panostettu esillepanoon.
Paistettu lohi salvia-voikastikkeessa oli makoisa tuttavuus. Puistolan annoksissa on panostettu esillepanoon.
Kuva: Kati Valjus

Ravintola Puistola pisti koronarajoitteiden aikaan ovensa säppiin ja keskittyi remonttiin. Remppa on nyt valmis. Suurin muutos on se että alakerran pizzeria Cantinaa ei ole enää erikseen, vaan pizzoja tarjoillaan katutasossa. Siis samassa kerroksessa, jossa sijaitsee myös Puistolan ”kööki” sekä kahvila.

Köökin puolella on pöytiin tarjoilu. Tiski on hiukan siirtynyt, mutta muuten Puistola tuntuu olevaan entisellään: valoisa, suosittu ja akustiikaltaan hiukan kaikuisa. Tarjoilijan ensimmäinen kysymys menee kokonaan ohi.

Lounaslistalla näkyy olevan Soppa & Salaatti -vaihtoehto seisovasta pöydästä kahvilan puolelta, pari erilaista annossalaattia, risotto sekä hiukan hintavampi lohiannos. Monena päivänä yhtenä lounasvaihtoehtona näkyy olevan myös pizza, mutta ei tänään.

Valitsemme paistettua lohta salvia-voikastikkeessa sitruuna-tilliperunoilla sekä vuohenjuustosalaatin.

Alkusalaatin voi hakea kahvilan puolen seisovasta pöydästä. Tämä aiheuttaa melko trafiikin sisääntuloon, jossa suosituimpaan lounasaikaan moni jonottelee pöytään pääsyä.

Puistolan suosio näkyy: salaatteja ja leipää pitää pyytää ja odotella lisää. Lounaslistassa on maininta, että gluteenittomasta leipäviipaleesta saa pulittaa euron lisämaksun. Mitä tähän nyt sanoisi? Mielestäni moinen tyyli on menneeltä vuosituhannelta ja varma tapa karkottaa gluteeniton asiakas seuraavalla kerralla muualle. Aivan kuin ruokarajoite olisi asiakkaan vika.

Puistolan lounas ei ole pikaruokaa. Kokki valmistaa jokaisen annoksen, joten lounasta voi joutua odottelemaan.

Parasta Puistolan lounaassa on maku ja kaunis esillepano. Salvia-voikastiketta ei olisi tullut alettua kotona väkertämään, ja ai miten hyvin se passaakin lohen kanssa. Vuohenjuustosalaatti on reilun kokoinen ja pitää sisällään myös kypsytettyjä juureksia.

Jälkkärikahvin voi jälleen hakea kahvilan puolelta, ja siellä on vitriinissä myös silmiä hivelevä kattaus toinen toistaan kauniimpia leivonnaisia. Jätämme ne nyt väliin, mutta pidämme mielessä. Samoin kuin sen, että lounaan kanssa voisi tosiaan nauttia vaikka lasillisen viiniä, niin kuin listassa ehdotetaan. Puistolassa on hyvät puitteet nauttia astetta luksuksempi lounas.

Ravintola Puistola

Sijainti: Pakkahuoneenkatu 15.

Lounas tarjolla: ti–pe kello 11–14.

Mitä maksoi: Paistettu lohiannos 14,50 euroa, vuohenjuustosalaatti 12,50 euroa.

Huomioitavaa: Lounas tarjolla tiistaista perjantaihin.

Erityistä: Pöytiin tarjoiltu lounas ei ole pikaruokaa. Puistolan lounas on suosittu, joten ruokailuun kannattaa varata aikaa.