Syö­mä­sä: Zivagon Pinc­ho-per­jan­tai tar­joi­lee na­pos­tel­ta­vak­si ta­pak­sia työ­vii­kon päät­teek­si

Kirkkokadun ja Saaristonkadun kulmassa sijaitseva ravintola Zivago tuo oululaisille uudenlaisen konseptin: Pincho-perjantain.

Pinchot syödään sormin kuohuviinin kera.
Pinchot syödään sormin kuohuviinin kera.
Kuva: Kati Valjus

Kirkkokadun ja Saaristonkadun kulmassa sijaitseva ravintola Zivago tuo oululaisille uudenlaisen konseptin: Pincho-perjantain.

Pinchothan ovat espanjalaisia, leivän päälle rakennettuja tapas-annoksia. Pichoja tarjoillaan perjantaisin kello 16–19, eli passelisti after work -aikaan. Ennen neljää Zivagon ovea ei kannata kolkutellakaan, sillä ravintola avaa ovensa vasta silloin.

Zivagon Pincho-perjantain systeemi toimii kuten espanjalaisessa tapas-baarissa konsanaan: pinchot on aseteltu esille, ja niitä voi valita lautaselleen mielensä mukaan. Sitten maksetaan kassalle sen mukaan, mitä on lautaselleen valinnut.

Pinchoja on tarjolla seitsemää eri sorttia, ja niiden hinnat vaihtelevat puolestatoista eurosta kolmeen euroon kappaleelta. Edullisimpia ovat makea suklaabrownie chilisuklaamuoussella sekä leipäjuusto punasipulihillokkeella, tyyriimmästä päästä taas on lämminsavulohi-inkivääripincho.

Valitsemme lautasillemme viisi pinchoa kumpainenkin, ja kyytipojaksi tietysti kuohuviiniä, sillä sen saa Pincho-perjantain tarjouksena viiden euron hintaan per lasillinen.

Pikku naposteltavat sopivatkin mitä parhaiten kuoharin kanssa nautittaviksi, kuten aitoespanjalaiseen tyyliin kuuluu.

Nämä eivät tosiaan ole mitään ihan perusleipiä: Zivagon pinchot tarjoilevat myös silmänruokaa. Valkosipulietanoita ja rucolaa sisältävä pincho maistuu ihanasti valkosipulille, ja vuohenjuusto ja aurinkokuivattu tomaatti passaavat mainiosti yhteen. Yhteinen suosikkimme on lämminsavulohi saaristolaistyyppisellä leivällä – se vie kielen mennessään.

Minikokoinen suklaabrownie on pinchopöydän ainoa makea, ja pienestä koostaan huolimatta sen verran makea onkin, että miniatyyrikokoisesta leivoksesta riittää jaettavaksi. Chili tuo mukavaa potkua makeuteen.

Pinchojen syönti sormin on vähän sottaista puuhaa, mutta toisaalta veitsi ja haarukka tuntuisivat liioittelulta.

Zivagon henkilökunta on palvelualtista ja kertoo, että pinchot vaihtelevat viikoittain, joten paikalle kannattaa tulla vaikka seuraavanakin perjantaina maistelemaan taas uusia makuja. Hyvin sana onkin kiirinyt, sillä puoli viiden ja viiden välillä ravintolaan astuu useampikin seurue tapasten perässä, jotkut jo toista kertaa.

Viisi pinchoa on sopiva määrä pikku välipalaksi ennen illan kotikokkailuja. Kuohari maistuu työviikon päätteeksi erityisen hyvältä hyvässä tunnelmassa ja seurassa.


Zivagon Pincho-perjantai joka perjantai klo 16–19. Kirkkokatu 29


Mitä maksoi: Pinchot 1,50–3,50 euroa/kappale. Kuohuviini 5 euroa/lasi.

Kiitämme: Uusia makuja ja uutta konseptia. Etanoita ei olekaan tullut syötyä vähään aikaan.

Erityistä: Espanjalainen tapas on pieni aperitiivipala joka nautitaan yleensä ennen illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena. Tapasten ideana on, että ruoka koostuu suupaloista joita syödään sormin.