Syö­mä­sä: De Gamlas Hem tarjoaa laa­du­kas­ta lou­nas­ta ja elä­myk­siä his­to­rial­li­ses­sa mil­jöös­sä

Elämysjohtaja Eeva Kourin mukaan De Gamlas Hem haluaa tarjota perinteistä mutta tähän päivään tuotua suomalaista ruokaa.

Elämysjohtaja Eeva Kourin mukaan hotelli-ravintola De Gamlas Hemin tärkeimmät tuotteet ovat laadukas ruoka ja hyvät unet. Kalen! lounaslautaselle valikoitui päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera.
Elämysjohtaja Eeva Kourin mukaan hotelli-ravintola De Gamlas Hemin tärkeimmät tuotteet ovat laadukas ruoka ja hyvät unet.
Elämysjohtaja Eeva Kourin mukaan hotelli-ravintola De Gamlas Hemin tärkeimmät tuotteet ovat laadukas ruoka ja hyvät unet.
Kuva: Maija Pylväs

Hotelli-ravintola De Gamlas Hemin lounaslista koostuu hyvin perinteisistä suomalaisista ruoista. Kalen! tiistain lounaslautaselle valikoituu päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera. Buffetlounaan hintaan kuuluu myös kahvi ja jälkiruoka, joka tällä kertaa on chili-suklaamoussea marjoilla.

Kenties talon arvokkaasta ilmeestä ja valkeista pöytäliinoista johtuen lounas tuntuu hyvällä tavalla enemmänkin illalliselta, vaikka kello käy vasta puoltapäivää. Ovi käy tiuhaan: uusi lounaspaikka on selkeästi herättänyt kiinnostuksen.

– Haluamme tarjota puhdasta suomalaista ruokaa modernilla twistillä. Meillä on myös omaa kahvia, joka valmistetaan Pauligilla Porvoossa. Kahvia löytyy tummapaahtoisena ja vaaleana, elämysjohtaja ja hotellin ravintolapäällikkö Eeva Kouri sanoo.

Lounaan lisäksi De Gamlas Hemissä on mahdollisuus iltaruokailuun sekä aamiaiseen. Juhlia varten löytyy henkilökunnan tarkoin kokoamat menut eri tyyppisiin tilaisuuksiin. Eeva Kourin mukaan talon tärkeimmät tuotteet ovatkin laadukas ruoka ja hyvät unet. Niiden ympärille halutaan luoda pienimuotoisia elämyksiä hotellissa majoittuville.

– Olemme kuitenkin lähes ydinkeskustassa, joten meidän pitää miettiä, mitä voimme tarjota näissä puitteissa. Se voi olla vaikkapa sitä, että annamme talvella turisteille pulkat matkaan ja opastamme, missä pääsee laskemaan mäkeä ja tarjoamme sitten kuumaa kaakaota. Tällainen voi olla elämys japanilaisille turisteille tai miksei muillekin.

Kalen! lounaslautaselle valikoitui päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera.
Kalen! lounaslautaselle valikoitui päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera.
Kuva: Maija Pylväs

Pääkaupunkiseudulta Ouluun paluumuuttaneella Kourilla on pitkä kokemus tämäntyyppisestä asiakaspalvelusta kuin myös juhlien järjestämisestä. Kokiksi opiskellut ja ravintolajohtamiseen erikoistunut Kouri on työskennellyt niin golf-ravintolassa kuin suurten yritysten pääkonttoreissa.

– Juhlapalvelut on se minun intohimo. Elämysjohtajana minulla on lupa visioida, hän tiivistää työnkuvansa.

Kourin mukaan talon henkilökunta haluaa osoittaa pienilläkin teoilla sen, että kävijä on tervetullut.

– Otetaan takkia ja ojennetaan tuolia. Pieniä tekoja, jotka sopivat tämän rakennuksen tyyliin.

Marraskuun lopussa ovensa avannut De Gamlas Hem on kolmen oululaisen yrittäjäkaveruksen taidonnäyte. Arto Keränen, Timo Paakki ja Veli-Pekka Pohjola ovat remontoineet alun perin vanhainkotina toimineesta historiallisesta rakennuksesta majoitus- ja kokoustiloja tarjoavan 17 huoneen hotellin, jonka tyylikkääseen sisustukseen on jätetty kuitenkin sopivan paljon näkyville myös vanhaa ja alkuperäistä.

Kesäkautta varten talon Puistokadun puolelta löytyy iso terassi. Vaikka talo on jo valmis yöpyjiä ja ruokailijoita varten, pihapiiri rakentuu edelleen: pihaan on tulossa saunakabinettitilat sekä pari paikkaa hyvinvointialan yrittäjille vuokrattavaksi.

De Gamlas Hem

Missä: Kirkkokatu 54

Mitä: perinteistä suomalaista ruokaa modernilla twistillä

Avoinna: lounasbuffet ma–pe 10.30–13.30, lisäksi illallista ja aamiaista