Tilaajille

Syn­ty­vyys laskee koko maassa, mutta Poh­jois-Poh­jan­maal­la lasku on vielä jyr­kem­pi – "Tämä on pit­käl­lä ai­ka­vä­lil­lä näh­tä­vää aal­to­lii­ket­tä koko Suo­mes­sa", Oysin yli­lää­kä­ri arvioi

Syntyvyys on laskenut 2010-luvun aikana Suomessa neljänneksellä. Pohjois-Pohjanmaalla lasku on ollut hieman muuta maata jyrkempi.

Syntyvyys on laskenut 2010-luvun aikana Suomessa neljänneksellä. Pohjois-Pohjanmaalla lasku on ollut hieman muuta maata jyrkempi, mutta Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosaston ylilääkäri pitää maakuntaa yhä lapsirikkaana.

Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosastolla hoidettiin vuoden 2019 aikana 30. joulukuuta mennessä 3288 synnytystä. Oysissa syntyi yhteensä 3328 lasta, muiden muassa 40 kaksoset ja yhdet kolmoset, synnytysosaston osastonhoitaja Tiina Kemppainen kertoo.

Päättyvän vuosikymmenen aikana synnytysten määrä on laskenut koko maassa neljänneksellä ja ikäluokkien koko on pienentynyt 60 000 lapsesta 45 000 lapseen. Vuodessa syntyvät ikäpolvet ovat siis pienentyneet Kuusamon väkimäärän verran.